ŞAMPİYON CKFA

ŞAMPİYON CKFA 
İstanbul U16 B ligi 14. grupta sezon sonunda şampiyonluk sevinci yaşayan CKFA'da keyifler yerinde;

Beşiktaş ilçesinin çiçeği burnunda kulüplerinden CKFA'da kendi öz kaynaklarından yetişen çocuklarla alınan şampiyonluk ayrı bir heyecan ve sevinç yarattı. Bundan 7 yıl önce futbol akademisi olarak kurulan CKFA o dönem de 8 ve 9 yaş gruplarından oluşan bir çocuk grubu ile yola çıkmış ve 2017 yılının ilk başlarında federe olarak lige katılım gerçekleştirmişti. İstanbul'un köklü takımlarına karşı ilk defa lig arenasında yer alan 2 oyuncu dışında tamamı akademik çalışmalardan gelen oyunculardan oluşan U16 yaş kategorisinin takımının başarısı kulüp içinde gelinen noktanın ve yıllarca yapılan çalışmaların ne derece doğru olduğununda göstergesi oldu. 


İlk sezonda gelen ŞAMPİYON'luk
Sezon başında kuralar çekildiği zaman herkesi bir heyecan sarmıştı. Yıllardır bir arada çalışmalar yapmalarına, özel organizasyonlara katılmalarına rağmen ilk defa ciddi bir lig oynayacak olan CKFA'lı oyuncular, lig tecrübesi yüksek futbolculara karşı sınava çıkmanın heyecanını taşıyorlardı. Grupta daha bir kaç yıl öncesine kadar profesyonel liglerde boy gösteren ve yeniden buraları hedefleyen Çıksalın, Gaziosmanpaşa'nın alt yapılarda başarılı takımlarından Karadeniz, İstanbul'un köklü kulüplerinden Gedikpaşa ve Kağıthane, Güneşli ve Fatih Sultan Mehmet birlikte yer aldılar.


Sezona ilk olarak deplasmanda Kağıthane Spor ile oynayacakları maç ile başlayacak olan CKFA'da maç günü heyecan doruğa çıktı. Rakipleri 1951 yılında kurulmuş ve ismi ile İstanbul'un en büyük ilçelerinden birini temsil ediyordu. Bir süredir alt yapı takımlarında başarılı bir grafik çizmeseler de köklü bir futbol tarihleri ve gelenekleri vardı. Bu karşılaşma sonrasında Kağıthane karşısında alınan galibiyet hem takımın moralini yükseltmiş, hem de lige konsantrasyonu arttırmıştı. İkinci hafta kendi evinde Gedikpaşa ile karşılaştı. Gedikpaşa'da bu yaş grubu ile birlikte çıkışa geçmek istiyordu. Ancak CKFA bu maçtan da Kağıthane maçındaki tarife ile sahadan 3-1 lik galibiyetle ayrıldı. Üçüncü haftaya gelindiğinde rakip Fatih Sultan Mehmet'di karşılaşma sabahın erken saatlerinde ve yoğun kar yağışı ile birlikte adeta buz kesmiş bir zeminde oynandı. Lig deneyimi olmayan CKFA'lı oyuncular içn bu zemin ve zaman dilimi aslında pek alışık olmadıkları bir ortam olmasına rağmen bu karşılaşma onlar için bir sıçrama oldu ve sahada alınan  7-0'lık sonuç resmi liglerdeki en farklı galibiyetlerini de tescilledi. 


Zorlu Maç Süreci Başlıyor.
Dördüncü haftadan itibaren zorlu bir maç periyoduna girildi. Geride kalan 3 haftada ilk 3 sırayı paylaşan takımlar ile mücadele edecek olan CKFA için sınav vakti gelmişti. Dördüncü hafta rakip ligde maç eksiği ile 2. sırada yer alan Çıksalın oldu. Çilekli tesislerinde rakibini konuk eden CKFA bu maçın başında rakibine önemli pozisyonlar verse de, maçta dengeyi kurarak skoru yakalayan taraf oldu ve artık geleneksel hale getirdiği 3-1 lik skorla hanesine 3 puanı yazdırmayı başardı. Bu galibiyet ile en yakın rakibi karşısında önemli bir avantaj elde etmeyide başardı. Beşinci hafta da zirve yarışından kopmak istemeyen Karadeniz'e konuk oldu, burada da adeta gol olup esen Beşiktaş temsilcisi rakip ağları 6 kez havalandırırken kalesinde de ilk defa 3 gol gördü. Altıncı haftayı bay geçen CKFA, ligin son haftasında kendisi gibi na mağlup lige devam eden Güneşlispor ile Çilekli tesislerinde karşılaştı. İlk defa bu kadar stres yüklü bir maça çıkan oyuncular tecrübesizliklerinin kurbanı olurken sahadan adeta hüsranla ayrıldılar. Güneşli takımı sahada 4-0'lık skor elde ederken ligde de ikili averajda büyük bir avantajı eline geçirmişti. İlk yarı sonunda ligi lider olarak tamamlayan CKFA'lı oyuncularda Güneşli maçının moral bozukluğu gözlerden kaçmadı.


İkinci devrede her şey yolunda gitti.
Ligin ilk yarısını kötü bir sonuçla kapatan Beşiktaş temsilcisi, ikinci yarıda da adeta rüzgar gibi eserek başladı. Kağıthane'yi 3-0 ve Gedikpaşa'yı deplasmanda 2-1 ile geçen CKFA ilk maçında rahat bir skorla geçtiği Fatih Sultan Mehmet karşısında zorda olsa 4-3 lük skorla sahadan ayrılırken liderlik koltuğunu da korumuş oldu. Çıksalın ile Beyoğlu stadında ilk yarısı golsüz eşitlikle geçilen karşılaşmada ikinci yarıda rakip filelere gönderilen 3 gol zor geçen maçın sonunda mutlu bir hava estirdi. Bu arada Güneşli'den gelen beraberlik haberi takımda ayrı bir mutluluk dalgası yarattı. Karadeniz ile oynana maç şampiyonluk ipinin göğüslendiği karşılaşma oldu. Rakibi karşısında sahadan 6-0 lık galibiyetle ayrılan CKFA sezonun şampiyonu olarak da erkenden ismini tescillemiş oldu.Ligin son maçına sezon boyu şampiyonluk yarışı içinde oldukları Güneşli karşısına ŞAMPİYON ünvanı ile çıkan CKFA bu maçta da adeta sahada futbol resitali sunarken, attığı birbirinden şık gollerle karşılaşmadan 3-0 galibiyetle ayrıldı. 





Yorumlar