Kahta Turnuvasında Yarı Finalistler Belli Oldu.


Kahta Turnuvasında Yarı Finalistler Belli Oldu.
Kısa adı KAHFED olan ve merkezi İstanbul Sultangazi'de bulunan Adıyaman Kahta İlçeleri Federasyonu'nun her sene geleneksel olarak düzenlediği futbol turnuvasının bu sene 4. gerçekleştiriliyor. 16 takımın 4 grupta mücadele ettiği futbol turnuvasında final yaklaştıkça heyecanda artıyor. 

Her hafta sonu Hamza Yerlikaya futbol tesislerinde oynanan müsabakaları büyük çoğunluğunu Kahtalıların oluşturduğu yüzlerce Adıyamanlının izleyerek takımlarını destekliyorlar.

KAHFED Başkanı Avukat Ali Yücel, turnuvanın amacının hemşehrileri arasında birlik ve beraberliği pekişitirmek, gençlerin birbirleri ile tanışıp kaynaşmalarını sağlamak olduğunu vurgularken, "Böylece Kahtalılar arasında dayanışma ortamı oluşturup iyi ve kötü günlerimizde birbirimizin yanında olmaya gayret ediyoruz.” dedi. Her sen organizasyonun finalini Kahta'da oynatan Kahfed, bu sene de geleneği bozmayacaklarını ve finalin tekrar Kahta'da oynanacağını açıkladı. Bu vesile ile yüzlerce kişinin memleketlerini her sene ziyaret etme fırsatı yakaladığını belirten Yücel "Turnuvamız sadece futbol oynayan gruplar olarak bakılmamalı, biz her sene sonunda final maçından önce kitlesel bir şekilde gündemde olan bir şey için etkinlikler düzenliyoruz. Geçen sen finl öncesinde Adıyaman da kurulacak olan HES projeleri ile ilgili binlerce kişinin katıldığı kitlesel bir eylemimiz oldu. Bu çok ses getirdi. Bu sene de final öncesinde kitlesel olarak bölgemizin önemli bir sorununa parmak basacağız." dedi.

Geçtiğimiz hafta sonu oynanan çeyrek final müsabakaları nefesleri kesti.
16 takım arsında gruplarında ilk 2 sırada yer alan takımlar arasında oynanan çeyrek final müsabakasında takımların ortaya koydukları performans izleyenlere heyecanlı dakikalar yaşattı.
Dumlu ile Hüt arasında oynanan çeyrek final müsabakası nefesleri keserken, Dumlu takımında İlyas Yokmaç hot trick yaparak yıldızlaştı. Mehmet Ayaz'ın golleri ise yarı finali getirdi. Dumlu kalesini 3 kez havalandırmayı başaran Hut takımında ise goller İsmail (2) ve Hikmet Özkaya'dan geldi.

Kılisk sürpriz yaptı. Turnuvada finale kalacağı nerede ise  kesin gözü ile bakılan Kahta ile çeyrek finalde karşı karşıya gelen Kılisk, normal süresi 2-2 beraberlik le biten maçın sonunda Kahta'yı penaltılar sonunda 7-6 mağlup ederek elerken adını yarı finale yazdırmayı başardı. Kılisk'in maç içindeki golleri Hamza ve Ensar'dan gelirken, Kahta'nın gollerini ise Suphi ve Ramazan kaydetti. Günün diğer karşılaşmalarında Hopak'ta Ömer ve Mustafa'nın golleri, Alidam karşısında yetmedi. Mehmet Gül Hopak kalesini 3 kez havalandırdı ve yarı finalde de rakiplerinin korkulu rüyası olmaya devam edeceğini gösterdi. Çeyrek finalin son maçında ise turnuvanın finale kalaması kesin gözü ile bakılan Teşikan izleyenleri şaşırtmadı ve Pirağ karşısında aldığı 3-1 lik galibiyetle finale doğru yoluna devam etti. 

Yarı final eşleşmeleri belli oldu.
Bu hafta sonu oynanacak olan yarı final müsabakalarında eşleşmeler belli oldu. Pazar günü oynanacak olan müsabakaları da Teşikan ile Alidam eşleşirken, bir diğer yarı fianal karşılaşmasında da Dumlu ile Kılisk karşı karşıya gelecek.

Pazar günü Hamza Yerlikaya spor tesisinde oynanacak olan yarı final maçlarının başlama saatleri ise şöyle
14:00 Teşikan - Alidam
15:00 Dumlu - Kılisk

Yorumlar