Gökmen Köksal “GENÇOBA BİZİM ÇOCUĞUMUZ”


Gökmen Köksal “GENÇOBA BİZİM ÇOCUĞUMUZ”
B.Çekmece’de federe olmak için geri sayıma geçen Gençobaspor’un genç başkanı Gökmen Köksal Aras içini gazetemizin Spor Servisi’ne döktü. Aras, kulüplerinin misyonundan vizyonuna, hedeflerinden futbola bakış açıklarına kadar merak edilen her şeyi okurlarımızla paylaştı.


Önce kuruluş hikayesini anlatıyor Aras. 5 yıl önce oğlunu Fenerbahçe Futbol Okullarına kaydetmek için internet üzerinden bir araştırma yapan Aras birkaç futbol okuluyla görüşmesine rağmen oğlunu nereye vereceği konusunda net bir karar alamadığını, B.Çekmece Fenerbahçe Okuluyla telefonda yaptığı görüşmeden sonra kendilerine sunulan ortamın cazip geldiğini, bunun üzerine görüşmeye gittiklerini ifade ederek hikayenin geri kalan kısmını da şöyle anlattı “Burada telefonla Onur Şahin Hocamla diyaloga girdik. Hiç gitmedim, tesisi bile bilmiyorum. ‘Tamam hocam, geliyorum’ dedim gittik. Ortam güzel, tesis güzel. Orada zaman geçirdikçe veliler arasında da bir aile ortamı oluştu. 3 sene önce de velilerle birlikte aramızda futbol maçları yapmaya başladık halı sahada. İlk başta takımımız zayıf olsa da daha sonra zamanla daha iyi hale geldi. Sayımız 30’u buldu. Biz de kendimize Babacanlar ismi vererek bir halı saha takımı kurduk. İki sene boyunca da her Pazar günü akşam saat 16.00’da başlıyoruz, topumuzu oynuyoruz. Ramazanlar’da da sahur öncesi yapıyoruz bunu. Topumuzu oynuyoruz arkasından da sahurumuzu yapıyoruz. Beraber etkinliklere katılıyoruz, yemekler düzenliyoruz. Birbirimizin sıkıntısı olduğunda hemen yanımıza gidiyoruz. Bunun ardından kulüp olma yolunda da ciddi anlamda bir istek oluşmaya başladı aramızda. Tarık Demir’le birlikte bizim Aras Pastanesi’nde konuşarak bu konuda sohbet ettik. Zamanla çocuklarımız farklı kulüplerde lisanslı olarak oynamaya başladı. Ancak hoşumuza gitmeyen, eksik olan bir şey vardı. Çocuklarınızı bir yerlere emanet ediyorsunuz ama teslim ettiğiniz spor kulüpleri de ne olursa olsun onun hakkını vermeli diye düşünüyorsunuz. Madem öyle biz kendi kulübümüzü kuralım artık diye sesli olarak düşünmeye başladık. Bunun üzerine kendi kulübümüzü kuralım dedik. Kulüp nasıl çalışır insanlara gösterelim düşüncesi oluştu.” dedi.

“TÜM SPORCULARIMIZA SAĞLIK SİGORTASI YAPACAĞIZ”
Kulüp olarak sağlığa büyük önem vereceklerinin altını çizen Aras “ İlk hedeflerimizden bir tanesi tüm sporcularımızı sağlık sigortalarını yaptırmak. Bunun için de bir sigorta şirketi ile temas halindeyiz. Her maçta ambülans talebimiz de olacak. Yani bu tip şeyleri önemsiyoruz. Bunun dışında çocukların antrenman malzemeleri kaliteli olmalı. Sporcularımızın giyeceği ve kullanacağı malzemelerin kesinlikle kaliteli ve hijyenik olmasına dikkat edeceğiz. Bu malzemeleri özenle tespit edip çocuklarımıza teslim edeceğiz. Bunlar tabi ki meşakkatli işler. Kolay değil. Çok özveri gerektiriyor. Ekonomik olarak da çok büyük özveri gerektiriyor. Bu konuda da çalışmalarımızı hassasiyetle, hiç kimseyi yormadan sürdürüyoruz. İlk etapta kendi kendini çevirebilecek bir sistem kurmaya çalışıyoruz. Ekonomik olarak da ben gelip ‘Ahmet Bey çocuklara forma alacağız. Ver 5 Yüz Lira’ demek istemiyoruz kimseye. Sistem kendi kendine yürüyebilmeli. Bunun için de çalışmalar yapıyoruz. Biz geleceğe hazırlanıyoruz. Belki bir iki sene çok büyük sportif başarılarımız olmayabilir ama iyi bir jenerasyon yakalayarak bunu uzun vadede sağlayabiliriz. Onunla ilgili çok ciddi çalışmalarımız olacak. Kendi içimizde de sporcu izleme ve seçme ekibi kuracağız hocalarımızla birlikte. Büyük ihtimalle de Mayıs ayı içinde seçmelerimizi olacak. Havaların biraz daha düzelmesini bekliyoruz.” şeklinde konuştu.


“BİZİM VİCDANIMIZ HEP AMATÖR KALACAK”
Gençobaspor’u örnek bir spor kulübü yapmak istediklerini ifade eden Aras “Gençoba bizim çocuğumuz. Gençobalı olmayanlar da bizim çocuğumuz. Biz burada aile ortamı kurarak bütün çocukları kendi çocuklarımız gibi yetiştirmek ve değer vermek istiyoruz. Şu anda burada benim de iki tane çocuğum var ancak oluşturulacak takımlardaki çocukların hepsi bizim yönetimimizin bizzat kendi çocuğuymuş gibi olacak. Hiçbir şekilde profesyonel bir açılımımız yok. Profesyonelliği sistem yapacak. Bizim vicdanımız hep amatör kalacak. Biz birkaç kişinin de uşağı olmayacağız. Bizim içimize fitne fesat girdiği zaman iş bozulur.” ifadesini kullandı.

“ADIM ADIM GİDİYORUZ”
Genel kurullarını yeni yaptıklarını kaydeden Aras “ Şu anda genel kurulumuzu yeni yaptık. Adım adım gidiyoruz. Acelemiz yok. Sağlam basmak istiyoruz yere. Hayal dünyasında yaşamamaya çalışıyoruz. Türkiye’nin gerçekleri de belli ama biz istiyoruz ki amatör spor kulübünün de eğer istenirse neler yapabileceğini, nasıl çalışabileceğine örnek olalım. İnsanlar bize gelsinler. Bizim de çok öğreneceğimiz şeyler var.” ifadesini kullandı.


“BOYNUZSAK, KULAĞI GEÇMEK İSTİYORUZ”
Kulüp olarak öncelikli amaçlarının tesis sahibi olmak olduğunu ifade eden Aras “İlk düşüncemiz bir tesis edinmek. Çocuklarımızın rahat antrenman yapabileceği bir tesis ortamı oluşturmak ve bu alanı çocuklarımızla paylaşabilmek. Gelecek nesillere ışık olmaya çalışıyoruz. Bizim düsturumuz yüzyıl sonra bizi niye anmasınlar. Bu parolayla yola çıkıyoruz. İstiyoruz ki kimseye bağlı olmadan sistem kendi kendine yürüsün. Paralı bir başkana sahip olana kadar sistem kendi kendini yenilesin. Başarılı olur muyuz, olamaz mıyız onu Allah’a bırakıyoruz. Onun için yapacak bir şeyimiz yok. Uzun ömürlü ve büyük bir kulüp olmasını hayal ediyoruz. Boynuz kulağı geçmezse o sanat ölür diye bir söz verdir. Biz bir şeyler yapıp bir şeylerin önüne geçmek istiyoruz. Biz boynuzsak kulağı geçmek istiyoruz. Hedef bu olmadıktan sonra yaptığımız işin de bir anlamı yok. Herkesin realitesinde de saklı olan budur. Kimse başarısız olmak için yola çıkmaz. Ben başarılı olmak için çalışıyorum, emek veriyorum.” dedi.

“İNSANLAR BİZE GÜVENİYORLAR”
Kulüp tüzüğünde altın, gümüş ve bronz üyelikler olduğunu, kulübün giderlerini de şimdilik buradan gelen aidatlarla karşıladıklarını kaydeden Aras “Üyeliklerimiz bizim aylık masraflarımızı karşılayacak bir şekilde ayarlandı, hesaplandı. Daha lanse etmedik. Federe olana kadar bunu içimizde tutuyoruz. Halı hazırda 60 üyemiz var. İnsanlar bize güveniyorlar. Federe olduktan sonra da 200’ü geçeriz diye düşünüyorum. Çok elit ve kaliteli bir çevremiz var. Yönetimimizde de iki tane bayan var. Çok demokrat bir seçim yaptık. 5 adaydan ikisi bayan oldu. Bayan üyelerimiz Pazar günleri çocuklarımızın antrenman yaptığı Fenerbahçe Futbol Okulunda kulübe üye kazandırmak için zevkle çalışıyorlar. Bu iş samimiyetle yapılan bir şey.” diye konuştu.
Aras, çocuklarının kulüp olma konusunda kendilerine ilham verdiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar