Kireçburnu, Zor Maçtan Başarıyla Ayrıldı.

Kireçburnu, Zor Maçtan Başarıyla Ayrıldı.
TFF Kadınlar 1. liginde mücadele eden İstanbul temsilcisi Kireçburnu Spor ara transfer döneminde ilk onbir'de forma giyen 7 futbolcusunun takımdan ayrılmasından sonra bu futbolcuların yerini transfer ettiği genç futbolcularla tamamlamıştı. Ancak İstanbul'da yaşayan hava muhalefeti sebebi ile ertelenen maçlarda yeni transfer edilen oyuncuların oynatılamaması sebebi ile neredeyse kadro kuramayacağı düşünülen Kireçburnu, 2001 doğumlu oyuncularında içinde yer aldığı genç oyunculardan takviye bir takımla sahaya çıktı. 


Süreç Nasıl Gelişmişti?
Kireçburnu Spor Kulübü Başkanı Yaşar Kalender "Bizim çok iyi bir kadromuz var. Alt yapılarda da çalışmalar yapıyoruz. Bu sezon arasında Teknik ekibimizle yollarımız ayrıldı. Bu futbolcularımız arasında bir panik havası yarattı. Hemen arkasından 7 futbolcumuz takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Tam da transfer dönemi başlamıştı. Biz tüm futbolcularımızı karşımıza aldık ve konuştuk. Bu futbolcuların nerede ise tamamı A Milli düzeyinde futbolcular. Kadın ligini iyi bilen futbolcular. İki futbolcu dışında diğerleri ile yollarımız ayrıldı. Bu arada biz yeni bir teknik ekiple anlaşarak yola devam ettik. Tüm camia bize düşecek gözü ile baktı. en büyük handikabımız ise hava muhalefeti sebebi ile 3 tane erteleme maçımızın olması, bizim bu maçlarda yeni transferlerimizi oynatamayacağımız için genç oyuncularımıza şans verdik. Onlarda bugün oynanan maçta gösterdikleri özveri ile bizi gururlandırdılar. Ligin belkide en önemli müsabakasında Karadeniz Ereğli karşısında aldıkları 3 puan takımımıza hayat verdi." dedi.



İki defa geriye düşmesine rağmen pes etmedi.
Kireçburnu 15 Ocak'ta oynanması gereken ve hava muhalefeti sebebi ile ertelenen Karadeniz Ereğli Belediye Spor karşılaşmasını 23 Şubat Perşembe günü Çayırbaşı Stadı'nda oynadı. Karşılaşmaya yaşadığı iç sorunlar sebebi ile genç bir kadro ile çıkan Kireçburnu ilk yarıda gösterdiği performansla maçı dengede tutmayı başardı. Karşılaşmaya etkili ve baskılı başlayan takım Kireçburnu oldu. Kireçburnu'lu oyuncular rakip kalede gol ararken 26. dakika'da gelişen Ereğli kontratağında Gürcü futbolcu Teona Bakradze 18 dışından harika bir vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Kireçburnu beraberlik için yeniden yüklenmeye başladı. Katı bir defans uygulayan Ereğli karşısında 34. dakika da beklenen gol Selin Sivrikaya'dan geldi. Selin Sivrikaya'nın eşitlik golü rehavet sağlamış olacak ki 1 dakika sonra Teona Bakradze'nin golü Kireçburnu kalesinde adeta şok etkisi yarattı. İlk yarının uzatma dakikalarında yeniden sahneye Selin Sivrikaya çıktı ve takımının devre arasına 2-2 eşitlikle girmesini sağladı.



İkinci yarı inanılmaz değişiklik.
Kireçburnu takımı ikinci yarıya inanılmaz bir değişiklik ile başladı. Teknik Direktör  Veysel Yaman kalesinde gördüğü iki gol ile morali bozulan ve heyecanını bir türlü engelleyemeyen 2001 doğumlu Edanur Alışkan'ı oyundan aldı. Kaleye ise takımın en tecrübeli isimlerinden İlknur Ülker'i geçirdi. İlk yarıda stoper mevkiinde görev alan İlknur ikinci yarıda takımının kalesine geçti. 
İkinci yarıya ilginç değişiklik kararı ile çıkan Kireçburnu 53. dakika da günün yıldızı Selin Sivrikaya ile bu sefer öne geçmeyi başardı. 3-2 
Karşılaşmada iki defa geri düştükten sonra öne geçmeyi başaran Kireçburnu etkili futbolunu sürdürerek rakip kalede pozisyonlar üretti. 70. dakikada Kireçburnu adına günün yıldızlaşan oyuncusu Selin Sivrikaya defans arkasına atılan topa koşu yaptı. Kaleci ile ceza alanı içinde karşı karşıya kalan Selin'e kaleci Teona Sukhashvili'nin hareketinde hakem direk penaltı noktasını gösterdi. Bu karara Ereğli teknik ekibi uzun süre itiraz etti. Penaltı atışı için topun başına geçen Merve Aladağ topu ağlarla buluşturarak farkı ikiye çıkardı. 



83. dakika da gelen Ereğli golü son dakikaları cehenneme çevirdi.
Karşılaşmada iki farklı üstünlüğü yakalayan Kireçburnu son bölümlere bu skorla girmenin rahatlığını yaşarken 83. dakikada Ereğli kazandığı frikik atışında Derya Arhan topu ağlarla buluşturdu ve farkı tekrar bire indirdi. Son 7 dakika ve uzatma olarak gösterilen 4 dakika Kireçburnu için adeta kabusa dönüştü. Üçüncü golden sonra baskısını arttıran Ereğli karşısında sürekli topu kaleden uzakta tutmaya çalışan Kireçburnu defansı arasında adeta bir sinir savaşı yaşandı. Son düdükle birlikte Kireçburnu cephesinde teknik ekip ve futbolcular sevinç yumağı oluşturdular.



STAT : Çayırbaşı
HAKEMLER : Kenan Barış Soysal, Rahim Sarıdere, İzzet Erol
SAHA KOMİSERİ : Mehmet Alev Terzi
KİREÇBURNU: Edanur Alışkan, Dilara Uzun, Ecem Cebesi, Sevgi Salmanlı, İsmigül Yalçıner, Serenay Öziri, Selin Sivrikaya, Merve Aladağ, Melike Aydemir, Aysel Suna
YEDEKLER : Sıla Aksengör, Meryem Aydemir, Nida Saraç, Melike Serçe, İrem Doğan 
TEKNİK DİREKTÖR : Veysel Yaman
KARADENİZ EREĞLİ BLD : Teona Sukhashvili, Nazmiye Özsoy, Elif Nur Yıldız, Funda Aydınalp, Teona Bakradze, Ece Türkoğlu, Ceren Akkaya, Derya Arhan, Damla Bozyel, Rabiz Civan, Selin Türkoğlu
YEDEKLER : Ayşe Aybüke Şengül, Edanur Derya,Serra Can, Hazal İşitmez
TEKNİK DİREKTÖR : Necat Bakan
GOLLER: Selin Sivrikaya 34'.45'.53' - Merve Aladağ 70' KİREÇBURNU / Teona Bakradze 26'. 35' - Derya Arhan 83'  KARADENİZ EREĞLİ BLD




Yorumlar