GÜZEL ve ÇİRKİN!!!

GÜZEL ve ÇİRKİN!!!
Son yıllarda Türk Futbolunda yaşanan büyüklü küçüklü depremleri, kötü kıvamlı maçları, sandalcı kavgalarını, şike söylentilerini, tatsız tuzsuz, tribün manzaralarını gördükçe en üst düzey ligimizden tutunda en alt ligimize kadar her sezon yaşanılan hüsranları izledikçe, pazarda görsek tezgahından meyve almayacağımız yönetici sıfatlı adamların cümlelerini dinledikçe futbol programlarında kavga edercesine tartışmalara tanık oldukça, tribünlerin boşalmasını bile olmasını gereken konuma getirdikçe, futbol küskünlerinin statlardan uzak durmasına pek de şaşırmamak lazımdı. Biz buyduk eldeki malzeme ancak bu kadardı nasılsa.


El birliği ile bu duruma çanak tutuyor ve ardından neden böyle oluyor soruları ile kendimizi kandırmaya devam ediyoruz. Önceden yapabilecekleri yapmak yerine durumu gidişata bırakan kültürel yapının futboldaki uzantısı özellikle şiddetin ardından yeniden güçleniyor ve aklımız başımıza gelinceye kadar atı alan Üsküdar’ı geçmiş oluyor.

İlimizde de farklı bir tablonun olduğunu söyleyemeyiz. Artık Konya futbolu kendini geriye itmekte bir hayli cömert. Aslında bu yazıyı kaleme alırken bazen düşündüklerimi yansıtmak bile acabaları serpiştiriyordu havsalama.

Heyecanı, kazanma arzusu, mücadele hırs futbolun vazgeçilmez ritüellerinden. Peki ya sonrası ? Tamam bütün belkide daha fazlası mutlaka olmalı eyvallah lakin ya olmaması gerekenleri nasıl sileceğiz inşa etmek istediğimiz tablodan. İşte burası tam bir muamma. Bende bunun adını

GÜZEL ve ÇİRKİN koydum.

Bu hafta ilimizde üst düzey mücadeleler oynandı. Özellikle Süper Grupta kıran kırana mücadeleler vardı. Süper Grup heyecanına ortak olmak isteyen iki takımın müsabakası ve gençler müsabakaları.

Kadınhanı’nda yaşanan son derece çirkin ve kabul edilmez olaylar. Seydişehir’de hakeme yapılan darp girişimi ve akabinde yarım kalan maç. Belki de bilmediğimiz daha bir çok olumsuzluklar.

Kıymetli okurlarım ben size bir şey söyleyeyim mi, daha bu köprünün altından çok sular akar kimse ben bu müsabakadan kesin puan alırım demesin özellikle süper grup için söylüyorum.

Geçen haftalarda güzide iki ilçemizin müsabakası sonrası ilçe belediye başkanlarının yenen ve yenilen iki takımın hatta hakemlerin bile aynı birliktelik içerisinde olduğu tabloyu görünce sanki bir ışık belirmişti. Yaşananlar bunu illaki ezip geçemez.

Ve bu hafta bakıyorum olayları yatıştırmak için canla başla çalışan bir belediye başkanı ki kendisini canı gönülden kutluyorum diğer taraftan sakatlanan oyuncunun dilinin boğazına kaçmasını engellemek adına hakemin inanılmaz çabası… Gel gelelim görmüş olduğu kırmızı kart sonrası hakeme darp girişiminde bulunan oyuncu, cezalı olmasına rağmen tel örgüler arkasında çeşitli eylem ve söylemler içerisini de bulunduğu söylenen ( sadece bir duyum) antrenör buyurun ben boşuna demiyorum Güzel ve Çirkin diye…

SÜPER AMATÖR LİGİN SON TEMSİLCİSİ EMİRGAZİSPOR’A HOŞGELDİN DİLEKLERİMİ DE İLETMEK İSTERİM.

Yorumlar