Taştepe U15 Türkiye Şampiyonasında

Taştepe U15 Türkiye Şampiyonasında
U-15 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 1. Tur da Küçükçekmece ilçesinin iki kulübü olan Halkalı Taştepe spor ile İFA spor takımları karşı karşıya geldiler.

U-15 Türkiye Şampiyonası İstanbul elemelerinde 1.Tur eleme maçında 8.Grubun şampiyonu İFAspor ile 13.Grubun şampiyonu Halkalı Taştepespor takımları İFAspor Mahmutbey sahasında karşılaştılar.

Günün önemli maçını Küçükçekmece Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Dernek Başkanı Seymen Gençtürk ve yönetim kurulu, Küçükçekmece Belediye Başkan Danışmanı Mustafa Gök, Halkalı Taştepespor kulüp Başkanı İsmail Meriçli, İFAspor kulüp Başkanı Aydın Aydeniz, Bağcılar Amatör Spor Kulüpleri Destekleme Derneği Mümin Tartar her iki kulüp yöneticileri ve kalabalık taraftar topluluğu izledi.


Müsabaka öncesi Halkalı Taştepe taraftarları her iki takımı tribünlere davet ederek alkışladı. İFA spor takım kaptanı Samet Halkalı Taştepe kaptanı Enes'e kulübün flamasını hediye ederek maç öncesi tribünlere dostluk mesajı verdiler.

Kadir Alıntaş, Nimet Altunkıran ve Serkan Koç hakem üçlüsünün yönettiği maçta ilk yarıda her iki takımda birbirlerine karşı üstünlük sağlamaya çalıştsa da takımlardan gol sesi gelmeyince ilk yarı 0-0 sona erdi. İkinci yarıda oyuncu değişiklikleri ile başladı.


İkinci yarı her iki takımda son taktikleri alarak sahaya çıktılar. Maça hızlı başlayan Halkalı Taştepespor baskılı futbol oynamaya başladı.50.Dakikada milli oyuncu İlkay Çalışkanın attığı golle Bordo-mavili takım İFAspor karşında 1-0 öne geçti.

Yediği golün şokunu çabuk üzerinden atan İFA spor sanıra ile birliker Halkalı Taştepespor kalesine yüklendi ve 52.Dakikada Onurcan Türkeli’nin şık gollü skora eşitliği getirdi skor 1-1 oldu.

Karşılaşma bu skorla bitmesi beklenirken uzamlarda 70+2.Dakikada Halkalı Taştepespor’un ilk gollünü atan İlkay Çalışkan takımının, kendisinin ve karşılaşmanın da skorunu belirleyen gollü attı. Uzatmalarda rakibi İFAspor’u 2-1 mağlup etmeyi başaran Halkalı Taştepespor tur atlayarak U-15 Türkiye Şampiyonasında Küçükçekmece ve İstanbul’u temsil edecek takımlar arasına adını yazdırmış oldu.


Karşılaşmanın bitiş düdüğü ile birlikte büyük sevinç yaşayan Halkalı Taştepespor uyunucuları ve teknik heyet daha sonra İFA sporlu oyuncuların yanlarına giderek vermiş oldukları mücadeleden dolayı tebrik ettiler.

STAT: Bağcılar Bel. Mahmutbey
HAKEMLER: Kadir Alıntaş, Nimet Altunkıran, Serkan Koç
İFASPOR: Melih, Ekrem, Yavuz, Ali, Kadir, Onurcan, Uğur, Ramazan, Samet Salman, Emir, Yıldıray, Ege, Enes, Rehat, Batuhan, Gökhan, İbrahim
HALKALI TAŞTEPESPOR: Ahmet can, Umut, Sezgin, Mehmet, Furkan, Eyüp, Tayyarcan, Enes, Baran, Abdulselam, İlkay, Emirhan, Batuhan, Yunsu, Serhat, Hasan, Erhan, Uğur
GOLLER: 50,70+2.Dk İlkey-Halkalı Taştepespor, 52.Dk Onurcan

Yorumlar