Galata Lige sarıldı




Süper Amatör Lig 3.grup mücadelesinde Galata evinde Kuştepespor takımını ağırladı.Galata Ligde kalma,Kuştepe ilk iki için üç puana ihtiyacı vardı.
Müsabaka kalabalık bir taraftar topluluğu önünde oynandı.Soğuk ve hafif sulu kar yağışı altında oynanan müsabakaya her iki takımda son derece istekli ve tempolu başladı.


Kuştepe takımı oyunu önde domine etme ve erken gol bulma adına ataklar geliştirirken,Galata takımı kontrollü bir futbol anlayışı ve rakibi gafil avlama stratejisini sahaya yansıtmaya başladı.


İki takımda amacına uygun pozisyonlar yakalamasına rağmen ilk kırkbeş dakikada istedikleri golü bulamadılar ve devre arasına golsüz girildi.


Müsabakanın ikinci yarısında daha atak oynayan ve gol pozisyonları bulan kuştepe takımı bunları değerlendiremedi.


Kuştepe ataklarına canla başla mücadele ederek karşı koymaı başaran Galata takımı ani kontra ataklarla oldukça iyi pozisyonlar bulmasına rağmen hücumda çoğalamayınca galibiyet golü bulmakta zorlandı.

Dakikalar ilerledikçe Kuştepe takımının risk alarak galibiyet golü için rakip kaleye sağlı sollu geldiğini gözlemledik.


Fırsatları değerlendiremeyen Kuştepe takımına Furkan cezayı kesti ve dakikalar 85.dediği anda takımını öne geçiren golü kaydetti.

Bu galibiyet ile adeta derin bir nefes alan Galata takımı Ligde kalma adına umutlarını son iki haftaya ümitle taşımasını bildi.


Kuştepe takımı kaybetmesine rağmen ilk iki için şansını devam ettirmekte.

Yorumlar