Olimpiyat Kafilesi Yurda Döndü.

Olimpiyat Kafilesi Yurda Döndü.
Bu yıl Rio'da gerçekleşen 2016 Yaz Olimpiyatlarında ülkemizi temsil eden 103 sporcu Atatürk Hava Limanı Devlet Hava Yolları terminalinde dün gece geç saatlerde yurda döndü.

TFF ve İASKF Yönetimi Milli Sporcularımızı Karşıladı.
TFF İstanbul İl Temsilciliği ve İASKF yöneticileri milli sporcuları hava limanında karşıladı. TFF İcra Kurulu Üyesi. TASKK Genel Başkanı ve İASKF Başkanı Sayın Ali Düşmez, İstanbul İl Temsilcisi Ali Tanrıyaşükür, İASKF Başkan Vekili Firet Sivri ve İASKF Yönetim Kurulu Üyeleri Bülent Zent, Hasan Cevahiroğlu, İbrahim Mamati ve Candemir Yılman karlşılama heyetinde yer aldı. 


5-21 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Olimpiyat Oyunlarında, Türkiye 103 sporcu ile yer aldı. 55’i erkek, 48’i kadın olan sporcular; olimpiyat boyunca mücadelesini sürdürdü.

Türkiye 1 altın, 3 gümüş, 4 bronz olmak üzere topladığı 8 madalyayla sıralamada 41’inci olurken; madalyaların 5’i güreşten geldi. Milli Güreşçimiz Taha Akgül aldığı altın madalya ile gururumuz oldu.

Güreşten 5, halter, tekvando ve atletizmden birer madalya kazanılırken; halterde iki olimpiyat sonra ilk kez kürsüyü gördü. Minderde ise 52 yıl sonra ilk kez 5 madalya birden geldi.

Olimpiyat birincisi 121 madalyası ile ABD olurken; Büyük Britanya 67 madalya ile ikinci sırayı aldı. Çin ise sıralamanın üçüncüsü oldu. Olimpiyatlara ev sahipliği yapan Brezilya da başarısını 19. Sırada tamamladı.













Yorumlar