Kireçburnu Spor'a Altın Değerinde 1 Puan


Kireçburnu Spor'a Altın Değerinde 1 Puan
Genç Kızlar Türkiye Şampiyonası ilk gününde 1453 Maltepe Spor karşısında aldığı farklı galibiyetle 3 puanı hanesine yazdıran Kireçburnu Spor, grubun bir diğer iddialı ismi olan Sultanbeyli Mevlana İ.O. ile Ayazağa Yusuf Tunaoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi. 

İlk günü müsabaka yağmadan geçen Sultanbeyli Mevlana İ.O. karşısında yorgunluk belirtileri açıkça ortaya çıkan Kireçburnu Spor'lu futbolcular müsabakanın son anına kadar çok zor anlar yaşadılar.
Karşılaşmanın ilk dakikalarında etkili bir oyun ortaya koyan Kireçburnu zaman ilerledikçe maçtaki hakimiyetini Sultanbeyli'li kızlara kaptırdı. 12. dakika da Şehriban ile 1-0 öne geçmeyi başaran Sultanbeyli Mevlana, gol sonrasında da hızlı oyuncuları ile Kireçburnu kalesinde pozisyonlar üretmeye başladı.  



Karşılaşmanın bu bölümünde Kireçburnu kalecisi Edanur Sultanbeyli Mevlana'lı futbolcular karşısında adeta duvar örerek farkın artmasını engelledi. İlk yarının son dakikalarında baskısını iyica arttıran Sultanbeyli temsilcisi 36. dakika da birde penaltı kazandı. Penaltı atışı için günün başarılı ismi Şehriban topun başına geçti ancak topu kale sınırlarının dışına atınca ilk yarı 1-0 lık skorla neticelendi.


İkinci yarıya Kireçburnu baskı kurarak başladı ve tecrübesinin de etkisi ile daha ilk dakika da Sıla ile beraberlik golünü bularak durumu eşitledi. Gol sonrasında Kireçburnu moral bulsa da Sultanbeyli etkili pozisyonlar üretmeye devam etti. 53. dakika da Şehriban kendisinin ve takımının 2. golüne imza attı ve Sultanbeyli Mevlana İ.O. tekrar öne geçti. Karşılaşmanın sonları yaklaştıkça müsabaknın böyle bitmesi beklenirken oyuna sonradan dahil olan Ayşe Nur hocasını verdiği görevi yerine getirdi ve bitime 2 dakika kala skoru eşitlemeyi başardı 2-2



Son derece çekişmeli geçen karşılaşmanın sonunda takımlar sahadan 1'er puanla ayrılırken Kireçburnu Teknik Direktörü Şenol Doğan "Dün aşırı sıcak altında bir müsabaka oynadık. Bugünde öğlen sıcağında tekrar bir müsabakaya çıkınca kızlarımızın bırakın top oynamayı artık ayakta duracak halleri kalmadı. İyi bir rakipten bu koşullarda altın değerinde 1 puan aldığımızı düşünüyorum" dedi.



























Yorumlar