Minik Squash’çıdan Avrupa’da Dev Başarı (VİDEO HABER)

Minik Squash’çıdan Avrupa’da Dev Başarı
Ataşehir’de faaliyet gösteren İstanbul Squash Kulübü oyuncularından Emirhan Şen'in büyük başarısı. İtalya’da 17-19 Haziran 2016 tarihleri arasında yapılan İtalya Açık Gençler Squash Turnuvasında Türk Sporcu Emirhan Şen 13 yaş altı kategoride altın madalya alarak şampiyon oldu. 


Avrupa Squash Federasyonu Gençler Sıralaması'nda şu anda 4. sırada bulunan genç squash oyuncumuz Emirhan Şen, İtalya’da aldığı şampiyonluk ile ilk 3’e yükselecek ve Avrupa sıralamasında bu düzeye gelen ilk Türk sporcusu olacak.

Çok küçük yaşlardan beri Squash sporu ile ilgilenen Emirhan Şen’in antrenörlüğünü kendisi de eski milli sporcu ve aynı zamanda İstanbul Squash Kulübü Başkanı olan babası Ercan Şen yapıyor. Yurt içi ve yurtdışı turnuvalarda birçok başarısı bulunan sporcunun daha önce de Avrupa’da; 
2016 İskoçya Açık Gençler Şampiyonasında ikinciliği, 
2015 İtalya Açık Gençler Turnuvası’nda üçüncülüğü, 
2015 yılında Hollanda Açık Gençler Turnuvası’nda dördüncülüğü bulunuyordu. 
13 farklı ülkeden sporcunun yarıştığı bu turnuvada, Emirhan Şen’in birincilik kürsüsüne çıkması ile ilk defa uluslar arası bir Squash turnuvasında İstiklal Marşı’mız çalınmış oldu.




Emirhan Şen Birincilik Kürsü’sünde. İtalya’da İstiklal Marşımız Çalınırken



Squash Sporu ve Kısa Tarihi

Squash raket ve topla iki oyuncu (çiftlerde dört oyuncu) tarafından oynanan bir tür raket sporudur. Squash, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından tanınan ve gelecekte Olimpiyat sporları arasına alınabilecek sporlardandır. Squash kapalı bölgede çizgilerin içerisinde oynanan yüksek hızda, etkili, stratejik bir raket spor dalı olarak tanımlanabilir. Squash'ın en yaygın olduğu ülkeler arasında İngiltere, Mısır, ABD, Yeni Zelanda, Malezya ve Pakistan sayılabilir. Ülkemizde Squash sporu 2008 yılından itibaren "Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu"na bağlı olarak faaliyet göstermektedir.
      

Yorumlar