Mehmet Akif Ersoy Dragon Takımı Almanya dan Şampiyon döndü

Mehmet Akif Ersoy Dragon Takımı Almanya dan Şampiyon döndü
11-12 Haziran tarihlerinde Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Drachen Boot 2016 uluslararası Dragon Kürek Yarışlarında 100 ülkeyi geride bırakarak 8 yarışata, toplamda 5 birincilik 2 ikincilik ve 1 üçüncülük alıp Türkiye'ye şampiyon döndü.



Küçükçekmece Bölgesi Genel Sekreterliğine bağlı İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının kurduğu Dragon Takımı 2015 yılında Türkiye şampiyonu olduktan sonra ülkemizi Avrupa da uluslararası Dragon yarışlarında temsil etme hakkını elde etmişti.
11-12 Haziran tarihlerinde Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen Drachen Boot 2016 yarışları, pek çok ülkeden 100 takım, 2500 sporcunun katıldığı organizasyonda İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarının kurduğu Dragon Takımı zorlu geçen mücadele sonunda 8 kategoride 5 birincilik, 2 ikincilik ve 1 üçüncülük dereceleri elde ederek takım halinde Şampiyon oldu.


Uluslararası yarışlarda da bu seviyede bir başarıya imza atabilen ilk Türk takımı olabilme başarısını gösteren İstanbul Mehmet Akif Ersoy Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Takım kaptanı Op. Dr. Hakan Ünlü yaptığı açıklamada '' Hastane takımımız Dragon Kürek Yarışlarında ulusal ve uluslararası arenada belli bir başarıya ulaşmış ilk ve tek resmi kuruluş takımıdır.
İlk kez 2012 yılında Küçükçekmece Belediyesinin teşvik ve katkılarıyla kurulan takımımızda, geçmişinde kürek sporu yapmamış, hatta her hangi bir sporla uğraşmamış doktor, hemşire, sağlık memuru, teknik servis elemanı vs gibi hastanenin her kademesinde görev yapan sağlık emekçileri bulunmaktaydı.
2015’te Türkiye şampiyonu olup Avrupa da ülkemizi temsil etme hakkını elde ettikten sonra sezona hiç ara vermeden, çok yoğun çalışma hayatlarına, nöbetlerine rağmen Kış mevsiminde en soğuk havalarda, karda ve yağmurda bile düzenli idmanlarına devam etti. Bu yıl sezona İTÜ denizatı dragon yarışları şampiyonluğu ile başladık.


Küçükçekmece Belediyesinin düzenlediği Uniçek Dragon yarışlarında erkek ve karma kategorileri Şampiyonluğunu kazandık. En son olarak’ta Türkiye Dragon federasyonu şampiyonluğunu aldık. Almanya da alınan şampiyonlukta bize inanan, güvenen ve her türlü ihtiyacımızı karşılayarak takımımıza sponsorluk yapan Küçükçekmece Belediyesinin ve onun Başkan'ı Sayın Temel Karadeniz in ve yardımcısı Sayın Mustafa Kuzugüden inde çok büyük destek ve katkıları olmuştur.


Bir sağlık Bakanlığı hastanesi olarak herhangi bir spor bütçesine sahip değiliz. Bu yüzden ulusal ve uluslararası arena da hastanemizin, Küçükçekmece’mizin ve her şeyden önemlisi Ülkemizin adını duyurabilmemiz için Küçükçekmece Belediyesinin sponsorluğu ve desteği bizim için çok önemli. Biz takım olarak aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya, mücadele etmeğe devam edeceğiz. Yeterki takımımıza inanmaya, destek ve destekleyici olmaya devam etsinler.''

Yorumlar