U16 Türkiye Şampiyonası'nda Manisa'yı Kula Temsil Edecek.

U16 Türkiye Şampiyonası'nda Manisa'yı Kula Temsil Edecek.
U16 türkiye Şampiyonası'nda 2 takımla temsil edilen Manisa ilinin takımları belli oldu. MAnisa'yı temsil edecek iki takımdan Kula Spor Muğla İl merkezinde mücadele edecek, bir diğer Manisa temsilcisi Meriç Spor ise Denizli grup merkezinde 2. kademem çıkmak için mücadele edecekler.

25 takımın 5 grupta mücadele ettiği Manisa U16 ligi B grubunda; Alaşehir Belediyespor, Sarıgöl Gençlerbirliği Belediyespor, Salihlispor ve Salihli Belediyespor ile mücadele ederek nağmalup şampiyonluğa ulaşan Kula Gençlikspor, gruplarını lider bitiren 5 takımın mücadele ettiği ve tek devreli lig usulü oynanan Play-Off karşılaşmaları sonunda Saruhanlı Belediyespor'u 4-1, Somaspor'u 3-0 yendi, Turgutlu Selvilitepespor ile 1-1, Manisa Meriçspor ile 2-2 berabere kalarak büyük başarıya imza attı ve Play-Off grubunuda nağmalup şampiyon olarak tamamlayarak adını Türkiye şampiyonasına yazdırdı.
Şampiyonluk kupasını Manisa Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu ASKF Başkanı İsmail Aydın'ın elinden alan Kula Gençlikspor'da Antrenör Mehmet Akcan,"Öncelikle 4 gün süren Play-Off maçları için Kula'dan Manisa'ya gidiş geliş 260 kilometre ve 4 saatlik yolculuk yapan kendileri küçük, yürekleri büyük oyuncularımı kutluyorum.66 ilden, 110 takımın katılacağı U16 Türkiye şampiyonası 1.kademe karşılaşmalarında Muğla grup merkezinde Kula'yı ve Manisa'yı temsil edeceğiz, hedefimiz 2.kademe"dedi.
1.kademe karşılaşmalarında Manisa'yı temsil edecek olan 2.takım Meriçspor, Denizli grup merkezinde mücadele edecek.

Haber / Foto : Servet Sarun

Yorumlar