U19 2. ligde İnanılmaz Karar.


U19 2. Ligde İnanılmaz Karar.
İmkansızı Başardılar.
İstanbul U19 2. lig 5. hafta karşılaşmalarında 24. grubun şampiyonluk yarışında iddialı iki takımı Fetih Kekit Spor ile Ortadağ Spor karşı karşıya geldi. Her iki takımda geride kalan 4 haftada topladıkları 9'ar puanla ligin üst sıralarında yer alıyorlardı.

5. hafta da karşı karşıya gelen iki takımın müsabakasının devre arasında Fetih Kelkit Teknik ekibi Ortadağ spor kulübü futbolscuları arasında sahte oyuncu olduğu gerekçesi ile hakeme şikayet ediyor. Maçın hakemi de bunu tespit ederek raporluyor. Ancak ne olduysa bu dakikadan sonra oluyor. Hakem raporuna göre Fetih Kelkit teknik ekibi maçın ikinci yarısına çıkmak istemediklerini söylüyor. Hakem triosu ise çıkmaları gerektiğini açıklıyor. Ancak buna rağmen Fetih Kelkit sahaya çıkmıyor ve maç tatil ediliyor.
Tertip komitesi Fatih Kelkit Spor Kulübünü, Ortadağ Spor'un sahte oyuncu oynattığı konusunda haklı bularak, Ortadağ Spor kulübüne hükmen mağlubiyet ve 3 puan silinme cezası veriyor. Ancak müsabakanın ikinci yarısina çıkmadığı için Fetih Kelkit takımı da Hükmen mağlup sayıldı ve ceza olarak ayrıca 3 puan silme cezasına çarptırıldı. 
Bu konuda yıllardır, ceza kurullarında yer alan bir yönetici"Fetih Kelkit burada sahte oyuncuyu tespit etmiş ve bunu hakemin rapor etmesini sağlamış. Bundan sonra yapması gereken sahaya çıkarak müsabakayı tamamlaması gerekirdi. Bu sebeple oda sahayı terk ederek hem hükmen mağlubiyet almış, hem de sportmenlik dışı davranıştan 3 ceza puanına çarptırılmış açıklamasında bulundu.

Yorumlar