Küçükköy İstanbul Şampiyonu


Küçükköy İstanbul Şampiyonu
U 15 ligi Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakaları İstanbul Alibeyköy Stadı'nda gerçekleştirildi. Müsabakalar sonucunda Ayazağa ve Küçükköy takımları son maçta final niteliğindeki karşılaşmaya çıktılar. 




U15 Türkiye Şampiyonası 1. Kademe müsabakalarında Aslantepe, Ayazağa, Küçükköy ve Güngören Doğuş takımları İstanbul grubunda yer aldılar. Alibeyköy Stadı'nda gerçekleşen şampiyona müsabakaları sonunda ilk iki maçını kazanan Ayazağa ile ilk iki karşılaşmada 4 puan toplayarak son maça çıkan Küçükköy takımları karşı karşıya geldi. Bu sonuçlardan sonra müsabaka adeta final maçı niteliğine büründü.
Her iki takımda buradan finale gitmek iistediği için müsabakaya temkinli başladılar. Oyunu ilk bölümleri orta saha mücadelesi halinde geçti. 
Müsabakanın 20. dakikasında Küçükköy takımından Yusuf'un Mehmet'e attığı ara pasında Mehmet topla buluştu. Mehmet'in vuruşu kaleciden döndü ancak top tekrar Mehmet'in önünde kaldı. Mehmet için boş kaleye topu yuvarlamak zor olmadı ve skor 1 - 0 a geldi. 
İlk yarının son dakikalarında Ayazağa takımının beraberlik çabasına Batuhan'ın kritik müdahelesi doğacak bir gol pozisyonunu engelledi. Bu pozisyondan sonra hakemin düdüğü ile ilk yarı sona erdi.



İkinci yarının başlama vuruşu ile birlikte Ayazağa müsabakaya hızlı başlayarak, erken bir gol ile beraberlik şansı aramak istedi. Bunda da başarılı oldu ancak üst üste yakaladığı net pozisyonları golle sonuçlandıramadı. 
Maçın bitimine 10 dakika kala oyuna sonradan giren Muhammet'in kafa pasında Mert topla buluştu. Mert elverişli pozisyonda topa etkili vuramadı fakat tekrar önünde kalan topu geriden gelen Yusuf'a çıkardı. Yusuf net bir vuruşla skoru 2 - 0 yaptı. 
Bu dakikadan sonra skor değişmedi. Bu skorla Küçükköy Türkiye Şampiyonası'nda 2. tura yükselen takım oldu.

Fotoğraf / Haber : aliözgel.com

Yorumlar