Taraftar İrtibat Sorumlusu Projesi toplantısı yapıldı




UEFA tarafından öncelikle Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatına (Madde 49) eklenerek zorunlu hale getirilen ve geliştirilmeye çalışılan "Taraftar İletişimi" konusunda, kulüpler tarafından atanan "Taraftar İrtibat Sorumlusu (TİS)" projesinin gelişiminin artırılması yönünde çalışmalar UEFA ve TFF arasında başlandı.


Bunun neticesinde; UEFA ile ortaklaşa düzenlenen Taraftar İrtibat Sorumlusu (TİS) Projesi'nin Tanıtımı konulu toplantı Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi'nde yapıldı.

Toplantıya; UEFA Taraftar İrtibat Projesi Sorumlusu ve SD Europe yetkilisi Loukas Anastsiadis, St. Pauli Taraftar İrtibat Sorumlusu Stefan Schatz, Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig'de yer alan kulüplerin Taraftar İrtibat Sorumluları (TİS), İstanbul İL Emniyet Müdürlüğü Spor Güvenliği Şube Müdürlüğü, Ekent-Netaş Konsorsiyumu ile Passolig yetkilileri, TFF Kulüp Lisans ve Mali Fair-Play Müdürlüğü ile TFF Stadyum ve Güvenlik Müdürlüğü yetkilileri katıldı.

Toplantıda, UEFA Taraftar İrtibat Sorumlusu Projesi'nde yapılan işler, hem TFF bazında hem de kulüpler bazında değerlendirildi ve Avrupa'daki gelişim projeleri hakkında bilgi verildi. Ayrıca; UEFA tarafından önümüzdeki yıl Taraftar İrtibat Sorumlusu Projesi hakkında yeni bir el kitabı yayınlayacağını bildirildi. UEFA-TFF işbirliği çerçevesinde, Taraftar İrtibat Sorumlusu'nun gelişmesi için bir iş planı yapılmakta olunduğu ve sürecin konuyla ilgili UEFA yetkilileri tarafından yakından takip edileceği de belirtildi.
Bunun yanı sıra; Avrupa Konseyi'nin üye ülkelerle imzalayacağı, içerisinde ülkelerin taraftar iletişimini artırıcı projelerin yapılmasının tavsiye edildiği yeni sözleşme konusunda katılımcılara bilgiler verildi.

St.Pauli Taraftar İrtibat Sorumlusu, Sn.Stefan Schatz da toplantıda bir sunum yaptı. Schatz, sunumunda 500'e yakın St.Pauli taraftar dernek/kulüplerinin nasıl bir araya geldiğini, hükümet, belediye ile kamunun ortaklaşa çalışması sonucu oluşturulan taraftar irtibat derneğinin çalışmalarını, kulüp ile yerel makamların bir arada nasıl yakın çalıştıklarını ve taraftar-kulüp dayanışması hedefinde ne şekilde projeler gerçekleştirdiklerini anlattı.

Toplantı neticesinde, Mart 2016'da taraftar irtibatı konusunda Spor Toto Süper ve PTT 1. Lig kulüpleri yetkilileriyle birlikte bir seminer yapılması, kulüplerin taraftar irtibat sorumluları ve  TFF arasında bir iletişim kanalının oluşturulması ve projenin gelişimi için sürekli işbirliği içerisinde çalışılmasına karar verildi.

Yorumlar