MUCİZENİN ADI İZZETTİN: 2-1


MUCİZENİN ADI İZZETTİN: 2-1
Süper Amatör 8.Grupta İzzettin mucizesi yaşanıyor. Hafta içinde yönetimin olağanüstü kongre kararının almasının ardından, dağılma aşamasına gelen, önce ligden çekilip sonra devam etme kararı alan Çatalca temsilcisi, Play Off mücadelesi veren rakibi Feriköy’ü mucizevi bir oyunla 2-1 mağlup ederek küme düşme hattının üstüne çıktı.

Hafta içinde bir antrenman yapmadan maça çıkan Kırmızı Siyahlılar Akın Yüce yönetiminde sezonun en büyük sürprizine imza attı. İzzettin Stadı’nda oynanan maç bir anlamda yeniden başkanlığa seçilen Ali Açıkgöz ile yönetiminin de gövde gösterisine dönüştü.
Maçtan önce futbolcularla bir konuşma yaparak Feriköy maçına motive olmalarını sağlayan kulüp başkanı Ali Açıkgöz ve yeni yönetim kurulu maçı tribünden tam kadro halinde takip etti.
Her iki takım açısından da büyük önem taşıyan maça damga vuran isim ise İzzettinspor Teknik Direktörü Akın Yüce oldu. Genç çalıştırıcı, Feriköy önünde savunmayı hücumdan başlatarak kaleci dahil 11 oyuncuya birden top rakipteyken savunma yaptırdı. 90 dakika boyunca savaşan ev sahibi ekip maçın son düdüğüyle birlikte mucizevi bir sonuca imza attı.
Karşılaşmaya iki takım da ligdeki bulunduğu konum nedeniyle oldukça istekli ve arzulu başladı. Hafta içinde antrenman yapmadan maça çıkan ev sahibi ekip savunma ve ortasaha bloğunu yakın oynatarak konuk ekibe karşı savunmada önemli bir direnç ortaya koydu.
Tecrübeli oyuncu Yasin Demir 23. dakikada sahneye çıkarak İzzettinspor’u 1-0 öne geçiren isim oldu. Kalan sürede başka gol olmayınca ev sahibi ekip soyunma odasına 1-0 önde gitti. İkinci yarı ile birlikte oyun ortasahada sıkıştı. İzzettin’in savunma tedbirlerini yoğun bir şekilde alarak her pozisyonda topun arkasına geçmesi, rakibinin alanlarını daraltması, oyuncuların da büyük bir özveriyle oynaması nedeniyle Feriköy oyunu üçüncü bölgede oynamak istemesine rağmen topu bu bölgeye taşıyamadı.
Takım halinde savunma yapan İzzettin’in hatlar arasındaki mesafeleri yakın tutması Feriköy’ün ikinci bölgeden üçüncü bölgeye geçişlerini kilitledi. İkinci yarının ortalarına doğru Feriköy Teknik Direktörü Burak Şar’ın yaptığı oyuncu değişiklikleriyle birlikte maçın çehresi de değişmeye başladı. Konuk ekip yorulan rakibi önünde arka arkaya net fırsatlar yakalayarak beraberliğe çok yaklaştı.
Çok net sayılabilecek pozisyonlardan eli boş dönen konuk ekip 77. dakikada bulduğu golle skorda dengeyi sağladı: 1-1 Beraberlik golünden sonra bu kez İzzettin öne geçmek için risk almaya başladı. Bu bölümden sonra savunmayı biraz öne çıkaran, oyunu da İzzettin birinci bölgesine yıkan Feriköy arkada geniş boşluklar bırakınca bunun cezasını ödemek zorunda kaldı. 86. dakikada sahneye çıkan Yüşah attığı golle Feriköy’e cezayı kesen isim oldu: 2-1.
Kalan sürede başka gol olmayınca İzzettin sahadan 3 puanla ayrılarak belki de sezonun en anlamlı galibiyetine imza attı. Feriköy de bu sonuçla 29 puanda kalarak Yenibosna ve Galata’nın farkı açmasına engel olamadı.


MAÇTAN SONRA BÜYÜK SEVİNÇ
İzzettin cephesinde maçın bitimiyle birlikte büyük bir sevinç yaşandı. Kulüp Başkanı Ali Açıkgöz ve yeni yönetim kurulu üyeleri soyunma odasına giderek futbolculardan gelen istek üzerine primi ikiye katladı.
Kulüp Başkanı Ali Açıkgöz yürüyerek girdiği soyunma odasından omuzlar üstünde çıktı.

Yorumlar