Hakemler müsabakalara gerekli özeni göstermiyor mu?


Hakemler müsabakalara gerekli özeni göstermiyor mu?
İstanbul’da Amatör liglerin başladığı henüz 8 hafta oldu. Aradan geçen bunca zaman rahmen hakemler sanki biraz rahatlar.
Kulağımıza gelen bilgilere göre her hafta en az 4-5 müsabakaya hakemler geç gelerek müsabaka zamanlarına tesir etmekteler.
Bu hafta Kağıthane Sadabat sahasında oynanan 2 müsabakada çok farklı olaylar oldu. Bakalım futbol il temsilciliği bu maç hakkında nasıl karar verecekler bende takipçisi olacağım. (Önümüzde bir Aslantepe - Mahmutbey müsabaka örneği var)



Öncelikle saat 10:45 te başlaması gereken u 17 müsabakasına rakip takım 10 dakika geç kaldığı için hakem tarafından müsabaka oynatılmadı. Sebeb rakip takımın sahaya geç gelmesi nedeni ile.
Hakem haklımı prosedür doğrumu talimata aykırı bir hareket var mı? Hayır kesinlikle doğru hakem haklı prosüdür doğru talimata aykırı bir davranış yok. Talimat diyor ki müsabaka başlama saatinden 10 dakika önce hakemler ve takımlara sahada olmalı. Bunun esnemesi var mı? Bakın onuda yazının devamında okuyun lütfen nasıl esnediğini hep beraber görelim

Yine Kağıthane Sadabat sahasında saat 12:30 da oynanması gereken TALATPAŞA-ÖRNEKTEPE 1. A.L. müsabakası orta hakemin sahaya 45 dakika geç gelmesi nedeni ile tam 50 dakika geç başladı. Demek ki 10 dakika, 20 dakika yada 30 dakika değil istenirse 50 dakika esneye biliyor muş müsabaka talimatları. Kime göre neye göre HAKEME göre tabiki. Ancak burada takımları kimse düşünmez mi bu insanları yada bu çocukları sabahın köründe toplamak birde Küçükçekmece gibi bir ilçeden alıp kağıthaneye gelmek kolay değil 16-17 yaşındaki çocukların ümitlerini sahada bırakmak iyi bir şey mi.

Hakemlerimize gelelim hani her zaman RESPECT (SAYGI) dediğimiz ve olmaz sa olmaz dediğimiz hocalarımıza gelelim. Sayın hocalarım lütfen bakın henüz İSTANBUL amatör liginde 8 hafta oldu en az 40 hafta daha beraberiz bu sahalarda lütfen öncelikle İl Hakem Kurulu Başkanınıza sonra Camianıza saygı duyun ve maçlara zamanında gidin ne siz nede takımları GÜÇ durumda bırakmayın. Ha biz asarız keseriz biz istediğimizi yaparız derseniz. Onu da siz bilirsiniz biz takımlar yada spor camiası olarak RESPECT imizi belli bir yerden sonra sizlere göstermeyiz.

Saygılarımla

KURŞUN KALEM

Yorumlar

ali haydar dedi ki…
Gelsene ne olur.kötü yönetim gidecekler. Korkudan yetersizliklerini dolayi ev sahibi takımı lehine 90+5 de penaltı çalmaya çalışacak. Aman bana bi şey olmasın.
Golleri iptal edecekler.yada saçma kararlar ile iki takımı dagitacaklar.
Süper amatör ve bal liginde 4 maç seyrettim hakemler yetersiz bile değillerdi. Etkisiz vede zavalliydilar.