ÇELİKTEPE SEZONA KUPA İLE BAŞLADI.


ÇELİKTEPE SEZONA KUPA İLE BAŞLADI.
Geçtiğimiz günlerde yaşamını yitirmiş olan önemli spor adamlarımızdan ŞADAN KALKAVAN anısına Beyoğlu Belediyesine ait Sütlüce Spor Tesislerinde düzenlenen Ve sadece Süper Amatör Lig takımlarının yer aldığı futbol turnuvasında Kağıuthane İlçesi temsilcisi ÇELİKTEPE SPOR şampiyonluk kupasına uzanarak yeni sezona kupa ile başlamış oldu.



Beyoğlu Belediyesinin yenilenen Sütlüce Tesisleri'nde gerçekleştirilen turnuvaya İstanbul Süper Amatör lig takımlarından Galata Spor, Erok Spor, Çıksalın Spor, Kağıthane Spor, Mecidiyeköy Spor ve Çeliktepe katıldı. Tek grup olarak lig usulü oynanan turnuva da katılan takımlar lig öncesi 5 maç oynama fırsatı buldular.
Şadan Kalkavan anısınına düzenlenen turnuvada ev sahipliğinin ve organizasyonu üstlenen Çıksalın Spor Genel Kaptanı Furkan Sivri "Lig öncesi kulüplerimizin en önemli sorunu, düzenli olarak hazırlık müsabakaları oynamak. 


Takımlarımız bu sorunu aşmak için ekstra zaman ve çaba sarfetmelerine rağmen bir çok zaman bu çabada karşılıksız kalıyor. Bu nedenle bir turnuva düzenleyerek lig öncesi aynı lig havasındaki ciddiyet ve programla takımlarımızın müsabaka oynamasını istedik. Bunu içinde aynı ligde mücadele edecek takımlara çağrıda bulunduk. Kulüplerimiz sağolsunlar davetimize karşılık vererek turnuva da yer aldılar. Turnuvamızı önemli spor adamlarımızdan, Galata Spor'da da yöneticilik yapmış, ayrıca amatör spora ve kulüplere katkıda bulunmuş olan çok yakın zamanda yitirdiğimiz, Sayın ŞADAN KALKAVAN anısına düzenlemek istedik. Tüm kulüplerimiz bu fikrimizi büyük bir mutlulukla karşıladılar. Bundan sonra da her yıl bir spor adamımızı anarak bu turnuvayı gerçekleştireceğiz." dedi.


Şadan Kalkavan anısına düzenlenen turnuva da şampiyonluk kupasını kazanan Çeliktepe Spor Sportif Direktörü Sayın Ahmet Bülent Özsoy, Turnuva lig öncesi önemli bir hazırlık dönemi geçirmemizi sağladı. Programlı olarak üzt üste 5 maç oynadık. Eksiklerimizi görmemiz, onarmamız ve tamamlamamız açısından iyi bir deneyim geçirdiğimizi düşünüyorum. Oynadığımız müsabakaların turnuva olması sebebi ile sonunda gelen kupanın ise futbolcularımızı lig öncesi pozitif anlamda motive etmesini diliyorum. Turnuvada emeği geçen herkese teşekkür ediyorum . dedi.


Mecidiyeköy Spor Kulübü Teknik Direktörü Samet Topçu " Mecidiyeköy Spor olarak sezon hazırlıklarına diğer takımlara göre biraz daha geç başladık. Kadromuzda yer alan futbolcuların son durumlarını görmek, hem de yeni transfer etmeyi düşündüğümüz futbolcuların durumlarını düzenli olarak izleme fırsatı bulduk. Üst üste oynadığımız maçlar bize yeni oluşturacağımız takım için rehber oldu. Eksişklerimizi görmemizi sağladı. Transferlerimizi bu doğrultuda gerçekleştireceğiz. " dedi


ŞAMPİYON ÇELİKTEPE
Turnuvanın tek devreli lig usulü olmasına rağmen son maça gelindiğinde oluşan puan durumu kazananın şampiyon olacağı şekllinde belirince, Çıksalın ile Çelişktepe arasında oynanan müsabaka adeta bir final havasına büründü. Son maça gelindiğinde tüm maçlarını tamamlayan Okspor 9 puanla liderlik koltuğunda otururken, 1 maçı eksik Çeliktepe 8 puanla 2., 1 maçı eksik Çıksalın 6 puanla 3, sırada yer alıyordu.
Son maça her iki takımda, hem Çıksalın hemde Çeliktepe idealee yakın 11 leri ile çıktılar. Yüksek tempo ile oynanan müsabaka da ilk hata Çıksalın Spordan geldi. Karşılaşmanın 15. dakikasında Çeliktepe kazandığı korner atışı sonrası ceza alanı içine yapılan ortada Çıksalın kalecisi Kutsal boşa çıkınca topu önüğnde bulan BAtuhan boş ağlara göndermekte zorlanmadı. 0-1
Gol sonrası Çıksalın beraberlik golü için yüklenmeye başladı. Golden hemen bir kaç dakika sonra artan baskı sonucu Çıksalın yakaladığı pozisyonda Furkan Kalafatçı kaleci Uğur'u geçen topu çizgi üzerinden uzaklaştırarak rakibine beraberlik şansı tanımadı. Ancak Çıksalın ataklarını sıklaştırmaya başlayınca Çeliktepe defansıda bu baskıya ancak 33. dakikaya kadar dayanabildi. Muhammed yerden düzgün bir vuruşla takımına beraberlik golünü kazandırdı. 1-1
İlk yarı bu sonuçla geçildi. İkinci yarıda da her iki takım hem defans güvenliğini kaybetmeden hemde bir ikinci gol umudu ile hızlı ataklar yaparak gol yollarını zorlamaya çalıştı. Çeliktepe Spor iknci yarıya genç oyuncularını takviye yaparak tempoyu yükseltip, rakibini bunaltarak gol bulmak istedi. Bunda da başarılı oldu. Günün başarılı ismi Batuhan ve genç oyuncusu Recai rakiplerini her iki kanattan yaptıkları ataklarla zorlamaya başladılar. Bu baskı maçın bitimine çok az bir süre kala karşılığını buldu. Rakiplerini geçen Batuhan, Yahya'nın önüne topu bıraktı. Ceza alanı çizgisi önünde topu kontrol eden Yahya kalecinin uzanamayacağı köşeye topu bıraktı. 1-2
Bu aynı zamanda maçında skoru oldu. Çeliktepe Spor'a ŞAMPİYONLUK KUPASI'nı Çıksalın Spor Kulübü Başkanı Sayın Fikret Sivri verdi.









Turnuvaya katılan tüm takımlar Çıksalın Spor Kulübü tarafından ayrıca plaket verildi.



Yorumlar