Kırıkkalespor taraftarları AFDK'nın kulüplerine verdiği cezalara tepkili


Kırıkkalespor taraftarları AFDK'nın kulüplerine verdiği cezalara tepkili. Facebook sayfalarından kulüplerine verilen cezalara tepkilerini belirten Kırıkkale Spor taraftarlaı. Tepkilerini şu cümlelerle dile getirdiler.
"AFDK rekor cezayı Kırıkkale’ye verdi
Amatör Futbol Disiplin Kurulunun Kırıkkalespor’a olan sevgisi bitmiyor. Kurul geçen hafta içinde Altındağ maçında çıkan olaylar nedeniyle Kırıkkalespor’a 3 maç saha kapatma cezası verdi. Hacılar Erciyes deplasmanında çıkan olaylarla beraber alınan ceza ile birlikte Kırıkkalespor yeni sezonda 5 maç seyircisiz oynayacak. Böylece Kırıkkalespor bir sezonda en fazla ceza alan takım rekorunu tarafsız AFDK sayesinde almış oldu.

Amatör Futbol Disiplin Kurulu bu sezon Kırıkkalespor’a ceza üstüne ceza vermeyi devam ediyor. Ligin ilk devresinde Zara deplasmanında çıkan olaylar nedeniyle iki maç seyircisiz saha kapatma cezası veren AFDK deplasmanda oynanan Hacılar Erciyes maçında da çıkan olayların faturasını Kırıkkalespor’a kesti. AFDK ayrıca Kırıkkalespor Teknik Direktörü Nihat Baran’a deplasmanda oynanan Aksaray Sanayispor maçında meydana gelen olaylar nedeniyle 21 gün hak mahrumiyeti verirken, geçen hafta içinde oynanan Altındağ maçında çıkan olaylar nedeniyle 3 maç saha kapatma cezası verdi. Böylece AFDK sezon rekoruna Kırıkkalespor’u ortak etti. Kırıkkalespor yeni sezonda kendi evinde oynayacağı 5 karşılaşmayı tarafsız sahada taraftarsız oynayacak. Zara maçında çıkan olaylara da ceza vermesi beklenen AFDK’nın yeni sezonda Kırıkkalespor’un ilk devrede kendi evinde oynayacağı tüm karşılaşmaları şehir dışında oynamasına imkan sağlarken bir şehrin spor severlerini de böylece cezalandırmış oldu. Bu alanda rekor 3 maç ile Zonguldak Kömürspor’a aitti.

AFDK kararı
MKE Kırıkkale Spor Klb. hakkında; 17.03.2015 tarihinde oynanan MKE Kırıkkale Spor - Yeni Altındağ Bld. Spor BAL müsabakasında çirkin, kötü tezahüratta bulunulması nedeni ile 1500 TL para cezası ayrıca çıkan saha olayları nedeni ile 3 maç seyircisiz saha kapatma ve 2000 TL para cezası verilmesine,

Cizre’yi ödüllendirdi
Kırıkkalespor taraftar dernekleri Cizre’de oyanan kupa maçında tüm Türkiye’nin naklen yayında yapılanları gördüğünü ve Cizerspor’a buna rağmen sadece üç maç seyircisiz oynama cezası veren AFDK’nın konu Kırıkkalespor olduğu zaman ceza seviyesini en üste çıkardığını belirterek “Bölücü Terör Örgütü Lideri Bebek Katili Lehinde Tezahuratlar Yapan İstiklal Marşımızı Yuhalayan Maç İçerisinde Her Türlü Çirkefliğe Başvuran Vatan Hainlerine Ceza Kesmeye Yanaşmayıp Bizlere Bu Cezayı Takdim Eden Amatör Futbol Disiplin Kuruluna Teşekkürlerimizi İletiriz. Bize bu cezaları veren TFF, Cizre'yi ise resmen ödüllendirdi” ifadelerini kullandılar."

Yorumlar