Tekirdağ Spor Teknik Direktörü Kaya Tevfik Saygılı, Büyükçekmece Belediyespor maçı sonrası basın açıklaması yayınladı.


Tekirdağ Spor Teknik Direktörü Kaya Tevfik Saygılı, Büyükçekmece Belediyespor maçı sonrası sorulan soruları yanıtladı.

22 Şubat tarihinde oynanan Tekirdağspor - Büyükçekmece Belediyespor Müsabaka sonrası Tekirdağ Spor Teknik Direktörü Kaya Tevfik Saygılı yaptığı basın açıklamasında sorulan sorulara şu şekilde yanıtladı:

* Hocam, geçmiş olsun. Maç için neler söylemek istersiniz?
Kozlu maçından sonra da bundan sonrasında psikolojik faktörlerin ağır basacağını söylemiştik, her maçı kazanmak zorunda olmamızın oluşturduğu baskı bugün tekrar ortaya çıktı.Oyuncularımız yapmak istediler, ama yapamadılar, hepsi kazanmak istiyordu ama olmadı.Rakibin yüksek ve uzun toplarla oynaması ve sahanın her yerinde baskı yapması işimizi daha da zorlaştırdı, yapmamız gereken daha sakin kalarak , kendi oyunumuzu oynamaya çalışmak olmalıydı. Rakip baskı yaparken savunmasını çok öne çıkardı, arkadaki boşluklara uzun top atarak hızlı oyuncularımızı bu toplarla buluşturmak istedik, oyun içinde bu pasları çok kullanmasakta, kullandığımız bölümlerde etkili olduk, rakibi hataya zorladık.  2. devre biraz daha önde başlayarak golü bulduk, fakat aşırı heyecan yüzünden saha paylaşımını unuttuk, biz yerleşene kadar golü yedik.Yediğimiz gol zaten iyi oynamadığımız bir oyunda aklımıza '' bu maçı çevirmek zor'' fikrini getirdi ve bizi hem zihinsel hem de oyun anlamında geriletti. Daha sonra zaten şanssız bir 2. gol yedik. Bir süre sonra 10 kişi kaldık, oyunda kalabilmek adına bazı hamleler yaptık ama onlarda sonuç vermedi. 

* Hocam bazı eleştiriler var, farklı bir düzende oynadığımız, 3 forvetle oynadığımız gibi, neler söylersiniz?
Dışarıdan nasıl görünüyor bilmiyorum, ama biz hep 4-4-1-1 düzeninde oynuyoruz. Biz genel itibariyle takım bütünlüğüne inanan iyi giden takımı ve düzeni korumaya çalışan bir teknik heyetiz.Böylesinin daha doğru olduğunu düşünüyoruz. Bugün de aynı düzende oynadık. Turgut'un sakatlığı nedeniyle o bölgede bazen Mustafa, bazen de Orhan ile oynadık.Hafta içi çalışmalarında yeni oyuncumuz Cihan ile takımın uyumuna baktık, iyi göründü, bizde bu dizilişi tercih ettik. Diğer seçenek Ergin ile sol tarafta başlamaktı, fakat o durumda hamle oyuncumuz kalmayacaktı. Burada Mustafa'nın pozisyonu kafaları karıştırmış olabilir.Mustafa'yı transfer ederken biz sağ veya sol kanat oyuncusu olarak aldık, genelde kanat oynayan, sadece 1 sezon santrafor oynayan bir oyuncu.Biz Mustafa'yı hazırlık maçlarında hep kanatlarda oynattık, sadece Güngören maçında santrafor oynadı, daha sonra şartlar gereği orada devam etti.Lig maçlarında da zaman zaman kanatlarda oynattık.Bizce buradaki en önemli şey şu: İnsanlar takımlara oyuncular üzerinden bakıyorlar, bazı oyuncuların ne yaptığının veya yapmadığının çok önemli olduğunu düşünüyorlar, doğrudur, ama aslolan takımdır ve takım oyunudur, bugünkü gibi birçok oyuncunun yeterli performansı gösteremediği durumda ''çok özel oyuncular dışında'' onlarda fazla bir şey yapamazlar.Geçen hafta maça gelenler Mustafanın kanatlara geçtiği zaman neler yaptığını ,nasıl toplar taşıdığını hatırlayacaklardır.

Son toplamda, bugün hiçbirimizi memnun etmeyen bir oyun oynadık, ama unutulmaması gereken, bu takımı bu oyuncuların buraya getirdiği, şehre bu heyecanı, güzel futbol izleme keyfini bu takımın yaşattığıdır.Bugün düşmüş olabiliriz,ama bizim inancımız oyuncularımızın tekrar ayağa kalkarak yürüyüşlerine devam edeceği yönündedir.Bu takım bunu daha önce de yaptı, tekrar yapabilecek güce sahiptir.Teknik heyet olarak onlara gönülden inanıyoruz." dedi

Yorumlar