Nişantaşı iyi oyununun karşılığını aldı.


Nişantaşı iyi oyununun karşılığını aldı.
Süper Amatör Lig Klasman müsabakalrı 2. maçında haftayı istediği sonuçlarla kapatamayan 2 takımı Nişantaşı ile Zara Ekinli Spor Bakırköy 1 nolu sahada karşı karşıya geldi. 

Karşılaşmaya Nişantaşı hızlı başladı. İlk dakikalarda Zara Ekinli kalesinde etkili pozisyonlar yaratmaya çalışan Nişantaşı Spor'da  8. dakikada Kenan Öztürk'ün sert şutunu, Zara Ekinli kalecisi Hamdi yılmaz aynı güzellikte kurtarışla kornere çeldi. Nişantaşı Spor'un ilk dakikalardaki baskısını savuşturmayı başaran Sultangazi temsilcisi, oyunda dengeyi kurmaya başladı. Bu dakikadan sonra oyun orta sahaya sıkıştı. 

İlk yarının en net pozisyonu Zara Ekinliden geldi. Zara Ekinli Spor'un orta saha oyuncusu Ferhat Gökçe kendi yarı sahasının ilk metrelirinden topu mükemmel bir şekilde Nişantaşı defansının arkasına attı. Zara Ekinli santraforu Doğan Sırt topu kontrolüne aldı. Kaleci Seyitcan Kılıç ile karşı karşıya kalan Doğan topu Seyitcan'ın üzerinden aşırttı. Ancak topun altına fazla girince top direğide aşarak auta çıktı.
İlk yarıda iki takımda gol bulamayınca devre arasına 0-0 girildi.
İkinci yarıda Nişantaşı tekrar etkili oyununu sergilemeye başladı. Hızlı toplarla kanatlardan Zara Ekinli kalesini zorlayan Nişantaşı tehlikeli pozisyonlarda üretmeye başladı.



65. dakikada Nişantaşı sol kanattan bindirme yaptı. Cezaalanı içine ortalanan topta, Zara ekinlili oyuncunun eline çarpan topa Nişantaşı Spor'lu oyuncular penaltı itirazında bulundular. Ancak hakem pozisyonu çarpma olarak değerlendirdi ve korneri işaret etti.



Nişantaşı baskısının karşılığını 55 dakika da aldı.
Kanatları iyi kullanan Nişantaşı bu sefer sağ kanattan Yunus Topal'ın Zara defans oyuncularını geçerek ceza alanı içine gönderdiği topu Murat Dilek Zara ekinli ağlarına gönderdi. 1-0


Karşılaşmanın son bölümlerinde Zara Ekinli defans güvenliğini de elden bırakarak Nişantaşı kalesine yüklenmeye başladı. Bu baskı sırasında müsait pozisyonlar yakalasa da bunları golle sonuçlandıramadı.



82. dakika da Vahap Deniz direk kırmızı kartla oyun dışı kaldı. Zara Ekinli sahada geri kalan bölümlerde 10 kişi devam etmek zorunda kaldı. 89. dakika da Ömercan Soydal skoru belirledi. 
Nişantaşı : 2 - Zara Ekinli : 0
Müsabakayı yaklaşık olarak 200 seyirci izledi. Spor camiasından bir çok kişi tribünlerdeki yerini aldı.
























Yorumlar