ULUSLARARASI BASKETBOL YILDIZLAR TURNUVASI BASIN TOPLANTISI YAPILDI.


ULUSLARARASI BASKETBOL YILDIZLAR TURNUVASI BASIN TOPLANTISI YAPILDI.
Yıllardır Dünya Basketbolunun önemli yıldızlarının parladığı Türkiye Basketbol Federasyonu Uluslarası U16 Turnuvası, bu yıl 31 Ocak – 7 Şubat tarihlerinde Konya’da gerçekleşecek. Türkiye’nin yanı sıra Almanya, Bosna Hersek, Çin, Fransa, Gürcistan, İtalya, Karadağ, Letonya, Litvanya, Rusya ve Sırbistan takımlarının katılacağı turnuvanın basın toplantısı yapıldı.


Konya Büyükşehir Belediyesi Spor ve Kongre Merkezinde yapılan toplantıya Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, Konya Basketbol İl Temsilcisi Berk Torun, Federasyon Temsilcileri, Spor Yazarları ve Gazeteciler katıldı.



Basın toplantısında ilk sözü alan Ersöz; Basketbol, Türkiye ve Dünyada her geçen gün popülerliği artan ve daha çok sevilen bir spor dalı olarak ön plana çıkıyor. Bu çerçeve içerisinde gelenekselleşmiş olan U16 organizasyonunun ev sahipliğini yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 



2014 Genç Erkekler Avrupa Şampiyonasına da ev sahipliği yapmış, Millilerimiz Konyalı Sporseverlerin desteği altında Şampiyonluğa ulaşmıştı. Bu desteğin bugün de U-16 Yıldız Milli Takımımızı Konya’da şampiyonluğa ulaştıracağı görüşündeyim. Turnuvada mücadele edecek bütün takımlara başarılar dilerim diyerek sözü Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş’a bıraktı. Akkaş ise TBF Uluslararası U16 Turnuvası geçen yıllara nazaran biraz daha büyüyerek devam ediyor. 



Dünyanın en büyük organizasyonlarından bir tanesini, U16 yaş grubunda ise dünyanın en büyük özel organizasyonunu düzenliyoruz. Dünya basketbolunda devleşmiş olan ülkelerin altyapılarını burada seyretme fırsatı bulacağız. Ara tatile gelmesiyle öğrenciler de keyifli bir zaman geçirecek. Salonlara gelecek seyircilerden herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Sadece basketbolu sevdirmek ve basketbolla büyüyen bir nesil yetiştirmeyi hedefliyoruz dedi.



Yorumlar