Bal İçin Play Off takımlarını sizler için tanıtıyoruz



Süper Amatör Lig takımlarımızın Bal Ligine yükselmek için sürdürdükleri amansız yarış bu hafta son bulacak ve Play Off müsabakaları nefesleri kesecek.Amatorun Dunyasi ekibi olarak bu organizasyona katılacak olan takımları tüm detayıyla sizler için kaleme alacağız.geçmişi ve bu günü.İlk Önce efsane VEFA diyoruz.
Vefa Spor Kulübü, 1908'de İstanbul'da kurulan bir spor kulübüdür. Vefa ve Fatih çevresinde, Vefa Terbiye-i Bedeniye kulübü kurularak bu bölgede faaliyet göstermeye başladı. Aynı tarihte Saim Turgut Vefa İdadisi'nde "Vefa İdadisi" takımını, Zeki Baban Vefa çevresinde "Vefa Mürebbi Beden", Mebuszade Hamit Tevfik Kut ve Kemal Şirvani Fatih çevresinde "Mukavvi Beden" kulüplerini kurdular. Daha sonra bu kulüpler Vefa İdadisi çatısı altında birleşerek "Vefa Spor Kulübü" adını aldı ve yeşil-beyaz renkleri benimsedi. Vefaspor, futbolun yanı sıra atletizm, izcilik, kürek gibi sporun farklı alanlarında da faaliyet gösterdi. 1909 yılından itibaren Vefa İdadisi müdür ve hocalarının çabalarıyla, ayrıca Fatihli sporseverlerin desteği ile günden güne daha geniş bir kitleye ulaşır oldu. 1959'da Millî Lig kurulana kadar İstanbul Ligi'nde oynayıp profesyonel futbol liginin ilk sezonunu 3.'lükle bitirdi.
Özellikle 1970'lerde İstanbul nüfusunun çoğu üç büyükler olarak anılan GalatasarayFenerbahçe ve Beşiktaş'ı tercih ettiğinden düşüşe geçtiler ve büyük kent takımlarıyla baş edemez oldular. 1960-61 sezonunda 6. sırada yer alan Vefaspor, 1961-62 sezonundaligden düşmekten zor kurtulsa da, 1962-63 sezonunda 2. Lig'e düştü. Bu ligde, 1964-65 sezonunda şampiyon olarak tekrar 1. Lig'e yükseldi. 1965-1973 arasında ligin alt sıralarında yer alan kulüp, 1973-74 sezonunda tekrar küme düştü ve 2. Lig'de mücadele etmeye başladı. 1981 ve 1987 yılları arasında "Vefa Simtel" adını taşıdı. 1986-87 sezonunda 2. ligden, 1993-94 sezonunda 3. Lig'den düştü. 1998 yılında tekrar 3. Lig'e çıktı ve 2000 yılında tekrar küme düştü. İstanbul Amatör Süper Lig'de 2007-08 sezonunda grubunu ikinci sırada tamamlayarak 3. Lig'e yükselme grup maçlarında oynamaya hak kazanmış fakat başarısız olmuşlardır. Vefa SK 2011-2012 sezonu play-off maçında Bayrampaşa Tunaspor'u 3-1 yenerek Bölgesel Amatör Lig'e yükselmiştir. 2012-13 sezonunda Bölgesel Amatör Lig 9. Grup'ta mücadele eden Vefa, ligi 3. lige çıkan Ayvalıkgücü Belediyespor'un ardından 2. sırada tamamlamıştır.Geçtiğimiz sezon BAl Ligindeki statünün azizliğine uğrayan yeşil beyazlılar bu sezon gösterdikleri başarılı performans neticesinde Bal için Play Off müsabakalarına katılma hakkı elde etmiştir.Kadro derinliği ve kalitesi ile Bal Ligine aday takımlar arasında en üst sırada yer alan Vefa takımının pozitif ve hücum futbolu müsabakalarını izlemeye gelenlere keyifli seyirler sunuyor.Ciddi bir bütçe ile kurulan takımın hedefi mutlak Bal Ligi.Taraftar kitlesi olarak orta yaş grubunun üstünde bir topluluk ile desteklenen Vefa takımının müsabakaları Bal İçin Play Off müsabakalarına renk katacak demek sanırım kahinlik sayılmaz. Amatorun Dunyasi ekibi olarak VEFA takımına bol şans ve başarılar diliyoruz.

Yorumlar