ERDEKSPOR SERİYE DEVAM DEDİ




Son haftalarda aldığı seri galibiyetlerle liderlik yolunda büyük mesafeler alan Erdekspor bu hafta da evinde konuk ettiği Sındırgı Belediyespor’u 1-0 ‘la geçerek evine puansız gönderdi,

Baştan sona her iki takımında büyük mücadele ortaya koyduğu maçı Tekirdağ bölgesi hakemlerinden Levent Buğra Vartemel yönetti. Yardımcılıklarını ise İstanbul Bölgesinden Nebahat Maktur ile Korkut Hekim yaparken dördüncü hakem ise yine Tekirdağ bölgesinden Ahmet Özdemir yaptılar. Denk kuvvetlerin karşı karşıya geldiği bu çekişmeli maça baktığımızda hakemlerin çaldıkları düdüklerde genel olarak yerinde kararlarıyla dikkatleri üzerinde topladıklarını söylerken özellikle orta hakem Levent Buğra’nın topa çok yakın oluşu ile futbolculara karşı olumlu hareketleri maçın fair play geçmesinde önemli payı olduğunu düşünüyorum.


Maçı;
Erdekspor Gökan, Abdullah, Ekrem, Ali, Berkan, Tarık, Dardan( Abdullah), Fatih, Brindar(Alperen), Hasan ve Doğukan (Orçun) önbiri ile oynadılar.
Gol dak.10 Tarık
Sındırgı Bld.spor Melih, Emre( Mehmet), Çağdaş, Deniz, Başıraz, Vedat, Recep, Metin, Mehmet, Levent( Erdal) ve Melih onbiri ile sahadaydılar.
Maç Erdekspor’un vuruşu ile başlarken ilk tehlikeli atak konuk takımdan geldi. Daha maçın 2.dakikası oynanırken ileri bir atakta topla buluşan Levent altı pas üzerinden kaleci Gökan’a topu nişanlayınca büyük bir fırsatı takımı adına kaçırmış oldu. İlk dakikalarda konuk takımın ayağa paslarla topu kullanırken bu kez uzun bir topla çıkan Erdekspor Tarık’ın ısrarla götürüp vurduğu top kaleci Melih’in müdahalesine rağmen ağlarla buluşunca skor tabelası Erdekspor adına değişiverdi 1-0.

Golden sonra her iki takımda skoru değiştirme adına maça asılırken genel olarak konuk takımın topu ayağa oynayarak garanti toplarla rakip alana gitmeye çalıştığını, ev sahibi Erdekspor ise uzun toplarla Dardan ve Hasan’ı buluşturarak kontratak futbolunu tercih eder görüntüsündeydiler.
İlk yarısı 1-0 Erdekspor lehine tamamlanan maçın ikinci yarısına bu kez Erdekspor Tarık’ın iyi futboluyla hızlı başladı. İlk on dakikada Erdekspor rakibine oyun fırsatı tanımadı ama sonrasında skoru biraz koruma derdine düşünce bu kez konuk takımın iyi futbolunu izledik sahada.


Maçın son dakikalarında Hasan’ın alıp götürdüğü ve eliyle topları kaleci Melih’e teslim ettiği fırsatları izledik. Bu arada da belirtmeden geçmek istemem ama Erdek sporlu futbolcuların o son 10 dakikada neden yerde kalarak zaman çalmaya çalıştıklarını anlayamadım. Unutmayalım ki bu tarz hareketler takım oyuna olan dikkatini dağıtırken paniklemesine de yol açabilir. Dolayısıyla bu tarz eski alışkanlıklarımızdan sıyrılmamız gerektiğini düşünüyorum.


Maçın geneline baktığımızda konuk takım Sındırgı Belediyespor takım olarak organize olan bir ekip, iyi çıkıyorlar, topu iyi taşıyorlar ama takım olarak stoper ve ön libero sorunlarını söylemek isterim. Sol bekleri Çağdaş tek kelimeyle harika bir sol bek. Sol koridoru iyi kullandı bugün. Vedat, Metin ve Levent’te ayağına top yakışan futbolcular. Bu gün izlediğimiz keyifli maça katkıları olduğunu söylemek istiyorum.


Erdekspora gelince; Sade ve basit bir futbol tarzı var Erdekspor’un. Orta alanı pas geçip direk kaleyi hedefleyen kontratak dediğimiz hızlı oynanan bir oyun şeklini benimsemişler. Bunda da epey başarılılar diyorum. Dardan ve Hasan bu işi iyi yapıyorlar. Ekrem defansın emniyet kilidi gibi çalışırken oyun içinde de oyuna fair play olarak katkısı olan bir ağabey görüntüsünde olduğunu da söylemeliyim.. Her zaman olduğu gibi bu maçta da zamanındaki müdahaleleri çok iyi idi. Bu da hem tecrübesi hem de fiziki olarak maça hazır olduğunu gösteriyor. Dikkatimi çeken bir nokta da top Erdekspora geçtiğinde topun hemen ileriye atılacağını düşünmelerinden olsa gerek ileride hemen forvet üçleniyor ve hatta dörtlenir gibi bir durum da söz konusu. Dolayısıyla dönen toplarda bu kez orta alandaki boşluklardan rakibin faydalandığını görüyoruz.. Bence biraz sakin olarak çıkabilseler hem daha garanti ataklar yapabilirler hem de topun kendilerinde kalmasıyla oyunda baskılı olurlar derim. Kaleci Gökan bu gün iyi idi. Aynı şeklide misafir takım kalecisi Melih’te yerinde kurtarışlarıyla maça damgasını vuran oyuncular oldular.


Ve küfürün olmadığı bir güzel maç için ayrıca Erdek seyircisi örnek bir seyirci olarak bir büyük takdiri hak etmiştir derim.
HABER-FOTOĞRAF:ERHAN GÖÇMEN

Yorumlar