"Artık Tekirdağspor’u şahlandırma zamanı”


"Artık Tekirdağspor’u şahlandırma zamanı”

Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydoğdu, Avrupa Gazetesi Muhabiri Hakan Karaca’ya Tekirdağspor’un son durumu hakkında açıklama yaptı. İşte o söyleşinin önemli satırbaşları

Avrupa Gazetesi Muharibi Hakan Karaca: Yeni sezon hazırlıkları hızla devam ediyor.
Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydoğdu: Tekirdağspor 47 yıllık geçmişi olan Trakya’nın ve Marmara’nı incisi bir takım. 
Bu takım BAL liginde oynamayı hak etmiyor. Tekirdağspor’un yeri en az 1. Lig olmalıdır. Spor; tüm dünyada en etkili tanıtım aracı, en seri iletişim yöntemi, en yaygın ortak dil olma özelliğini sürdürüyor. Sporun artık boş zamanlarını değerlendirecek bir olgu olmayıp en büyük reklam ve en büyük tanıtım aracı olduğunu görüyoruz. İşte spor dalları içerisinde en etkili ve milyonların ortak tutkusu olan futbol, bazen dostluğun, kardeşliğin, sevginin ve barışın harcı oluyor.
Avrupa Gazetesi Muharibi Hakan Karaca: Kulübün maddi yapıyı sizce Tekirdağspor’u üst lige taşıyabilecek güce sahip mi ?
Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydoğdu: Bir spor kulübün başarılı olabilmesi için 3 ana temel öğenin oluşması gerekmektedir. Kulüplerin imkan durumları çok önemli. Yeterli kaynak ve desteği bulunmayan bir kulüp, kendi programını tatbik etmesi mümkün değildir. Bu nedenle kulüplerimizin her anlamda desteklenmeli ve yeni parasal kaynaklara kavuşturulması gerekmektedir. Yeterli kaynak ve desteği bulamayan kulüplerimizin kısa ,orta ve uzun vadeli programlarını tatbik etmeleri mümkün değildir. Bir Futbol takımının başarısı, futbola o şehrin verdiği önem ve sağladıkları olanaklarla orantılıdır. Bir kulübün başarıya ulaşmasının temelinde alt yapısının tamamlanması ve bu alt yapıya verilen önemin devam etmesi gerekmektedir. Böylece gençlerimizin eğitim, tesis ve malzeme konusunda alınacak etkili önlemlerle var olan yeteneklerin gelişmesini sağlanmış olacaktır. Tüm kurumlarda olduğu gibi, futbolda da başarının yolu eğitimden geçer, futbolun tüm öğelerini kapsayacak iyi planlanmış bir eğitim programı yarınlarımızın güvencesi olacaktır. Yarınlarımızı güvenle teslim edeceğimiz bir neslin yetiştirilmesini istiyorsak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizi, hem bedensel, hem eğitsel; hem de ruhsal sağlık yönüyle en iyi şartlarda yetiştirebilmesi gerekir. İşte devlet ve millet el ele vererek çağdaş bir eğitim düzeyini yaratmak zorundayız.
Avrupa Gazetesi Muharibi Hakan Karaca: 2014-2015 Futbol sezonu yakında başlıyor. Yeni sezonda hedefleriniz neler?
Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydoğdu: Yeni futbol sezonu 14 Eylül Pazar günü başlıyor. Yeni sezonun başlaması ile biz, Tekirdağspor’da yeni bir dönem başlatıyoruz. İşte Bu dönemde,Büyük Tekirdağsporumuzun , Hedeflerini birlikte belirleyeceğiz, geleceği birlikte inşa edeceğiz, Sorunlarımızı birlikte çözeceğiz. Bizim sevincimizle, acımızda, Hüznümüzde , neşemizde bir olacaktır. Şimdi kucaklaşma, kenetlenme zamanı.
Birlik ve beraberlik içinde büyük hedeflere yürüme zamanı. Tekirdağspor’umuzu şahlandırma zamanı. Bu dönem hedefimiz siyaset sokmadan, insanlar arasında sevgi, dostluk kardeşlik, birlik ve beraberlik sevdasını oluşturmak. İnsan çok şeyin dava arkadaşlığını yapabilir ama bir inancın, bir davanın, bir meşaleyi taşımanın arkadaşlığını yapmak ve Sizlere dava arkadaşlarım demek bana ayrı güven ve heyecan veriyor. Dava demek heyecan demektir. Sorumluluk,görev paylaşma demektir. Dava inanç demektir.
Avrupa Gazetesi Muharibi Hakan Karaca: Size Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kaptan Demir Çelik Şirketler Gurubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaptan Çebi ve Tekirdağspor taraftarı büyük destek veriyor. Bu Tekirdağspor’a nasıl yansır.
Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydoğdu: Şampiyonluk mücadelemizi Başta Valimiz olmak üzere, Millet Vekillerimiz, Büyük Şehir belediye ve ilçe belediye başkanlarımız, bu Şehirde yaşayan tüm Tekirdağlı şampiyonluk mücadelemizi birlikte yaparak onun onurunu birlikte paylaşacağımıza inanıyoruz.
Ana sponsorumuz Kaptan Demir Çelik Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Kaptan Çebi’ye, vefakar ve cefakar taraftarımıza ve bu Şehirde yaşayan tüm Tekirdağlı görsel ve yazılı basımızın çok değerli temsilcilerine, desteklerinden dolayı şahsım ve yönetim kurulum adına saygı ve sevgilerimizi arz ederim. 2014 ve 2015 futbol sezonunun Türk Futboluna ve Tekirdağ sporumuza hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Tek bir düşüncemiz var. Şampiyon olmak. Tekirdağımızı ve Tekirdağsporumuzu şahlandırmak.
Avrupa Gazetesi Muharibi Hakan Karaca: Şu anda takımın durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz. Takım uyum problemi var mı ?
TTekirdağspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydoğdu: Şu anda takımızda bir uyum problemi yok. Tüm oyuncularımız bir biri ile kenetleşti. Şampiyonluk için tek vücut oldular. Takımımız çok kaliteli oyunculardan kurulu. Takımıza güveniyoruz. Transfer döneminde oyuncularımıza verdiğimiz tüm sözlerimizi de tuttuk. Hepsinin peşinatlarını ödedik. Şu an itibariyle takımızda bulunan hiçbir oyuncunun kulübümüzden alacağı yok. Teknik Direktörümüze de çok güveniyoruz. Kariyerli ve Bal ligini çok iyi bilen biri.
Avrupa Gazetesi Muharibi Hakan Karaca: Bu yıl Tekirdağspor Store’de ne tür ürünler olacak. Bu yılda kombine kart uygulaması yapacak mısınız?
Tekirdağspor Kulüp Başkanı Mustafa Aydoğdu: Şeref Tribününün olduğu yer, Şeref Tribünün altındaki camlı VIP salonu ve diğer koltuklar olmak üzere Bu yıl 3 tür kombine bilet uygulaması yapacağız. Taraftarlarımıza için 100’er TL’den kombine biletlerini satacağız. Store ürün çalışmalarımızda devam ediyor. Bu sezon Forma, Rozet, anahtarlık ve Atkı yaptırmayı planlıyoruz.
RÖPORTAJ: HAKAN KARACA

Yorumlar