U16 Türkiye Şampiyonu ADANA GENÇLERBİRLİĞİ






U16 Türkiye Şampiyonu ADANA GENÇLERBİRLİĞİ
ADANA GENÇLERBİRLİĞİ : 2 - SAMSUN KADIKÖY : 1

U16 Türkiye ŞAmpiyonası finalleri 26 - 27 Haziran tarihlari arasında Eskişehir'de yapıldı.
İllerinde şampiyonluk sevinci yaşayan 1228 takımın katılımı  ile gerçekleşen U16 Türkiye şampiyonası finallerinin son etbı Eskişehir'de oynandı. 1228 takım arsından son 4'e kalmayı başaran İstanbul CFS Bağcılar Spor, Samsun Kadıköy Spor, Adana Gençlerbirliği Spor ve Muğla Yeni Milas Spor Türkiye'nin en iyisi olmak için Eskişehir Atatürk Stadı'nda karşılaştılar.



U 16 Türkiye Şampiyonası Eskişehir Atatürk Stadında ilk gün oynanan 2 müsabaka ile başladı.
Günün ilk maçında Adana Gençlerbirliği ekibi ile Muğla Yeni Milasspor ekipleri karşı karşıya geldi. Karşılaşmanın ilk yarısı Adana ekibinin 1-0 lık üstünlüğüyle sona ererken karşılaşmayıda 2-1 lik skorla Adana Gençlerbirliği ekibi kazandı. Günün diğer maçında İstanbul CFS Bağcılarspor takımı ile Samsun Kadıköyspor takımları karşı karşıya geldi. Müsabakanın ilk dakikalarından itibaren oyun ve skor üstünlüğünü ele alan Samsun ekibi ilk yarısını 3-0 önde tamamladığı maçı 5-0 kazanarak finale çıkan diğer ekip oldu.
Şampiyonanın son gününde ise 13:30 Eskişehir Atatürk Stadında Muğla Yeni Milasspor ile İstanbul CFS Bağcılarspor ekipleri üçüncülük mücadelesine çıktılar. Yeni Milas Spor bu müsabakayı 1-0 kazanarak, Türkiye 3. oldu. İstanbul CFA Bağcılar ise 4. olarak İstanbul'a döndü.
Günün Final maçı Saat 16:00 da Adana Gençlerbirliği ile Samsun Kadıköyspor takımları arasında Türkiye Şampiyonu'nu seçmek için oynandı. 


Karşılaşmaya Adana temsilcisi hızlı başladı. Henüz 2. dakika da günün başarılı isimlerinde Canpolat Çelik'in pasını iyi değerlendiren Emre Aybar takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı. İleri de çalışkanlığı ile dikkat çeken Mehmet Özcan ve geride rakip atakları neredeyse başlamadan bitiren Serkan Ceki Draves ilk yarının bu skorla bitmesinde büyük katkı sağladılar. İkinci yarıda da oyuna etkili başlayan Adna Gençlerbirliği oldu. Ancak kontrollu oyunu tercih eden ekip bunun bedelini neredeyse ağır ödeyecekti. Günün en şanssız adamı oyun içinde çok etkili hareketler yapmış olmasına rağmen Cihan Tetik idi. 65. dakika da kendi kalesine attığı golle ilk önce durumu eşitleyen Cihan, 75. dakika da da penaltıya sebebiyet verince adeta yıkıldı. Samsın Kadıköy adına topun başına geçen FAruk bu penaltı atışını değerlendiremedi. Bitime 2 dakika kala günü iki başarılı ismi Canpolat Çelik ve Emre Aybar tekrar sahneye çıktılar. İlk goldeki gibi Canpolat'ın asistini iyi değerlendiren Emre takımının ve kendisinin ikinci golüne imza atarak Türkiye'nin en büyüğü bizi dediler.
ADANA GENÇLERBİRLİĞİ : 2 - SAMSUN KADIKÖY : 1

Yorumlar