Stadyumda maç oynamama riski var



Zonguldakspor  Kulüp Başkanı Süleyman Caner,  kapalı tribünlerin yenilenmemesi durumunda üçüncü ligde Karaelmas Kemal Köksal stadyumunda maç oynayamama riskinin bulunduğunu belirtti.
Geçtiğimiz yıllarda yapılan  incelemelerde çökme tehlikesi olduğu için yıkım kararı çıkan tribünlerin  yenilenmesine bir an önce başlanması gerektiğini ifade eden Caner, tribünlerin mevcut hali ile TFF denetçilerinden olumlu rapor alamayacağını ve bu durumda  iç saha maçlarını başka yerlerde oynamak zorunda kalabileceklerini  belirtti. Caner yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi,”

VEKİLLERMİZ VE VALİMİZ KONUNUN TAKİPÇİSİ

“ Tribünlerin yenilenmesi kurusunda  girişimleriniz devam ediyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürümüz bu konuyu takıp ediyor. Kendisi kapalı tribünlerin yeniden yapılması için ödenek çıkarttırmıştı. Sayın Milletvekillerimizin desteği ile  bu ödenek bildiğimiz kadarı ile aylar önce çıkmıştı. Tribünlerin yapımına hemen başlanabilir. Biz Valimizle görüştük.  Ödenek çıkmışken sahanın tamamının yenilenmesi için  görüşmemiz oldu. Bu konuda proje çalışmaları var. Valimiz bu konuyu takip ediyor.İlgileniyor. Geçen hafta yaptığımız görüşmede  konuyu ilettik. Sayın Vekilimiz Köksal Toptan Bey’in bu konuda girişimlerinin olduğunu önümüzdeki günlerde bize müjdeyi verebileceğini iletti. Bizde  Sayın Vekilimiz Özcan Ulupınar ile dün bir telefon görüşmesi yaptık. Kendiside bize  Spor Bakanıyla görüştükten sonra önümüzdeki günlerde bulunla ilgili  iyi bir haber vereceğini iletti.Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.  Biz yeni sezon start almadan  artık bir an önce  kapalı tribünlerin yeniden yapılmasına başlanmasını bekliyoruz. Gençlik ve Spor il Müdürümüzün bu işi  hızlandırmasını bekliyoruz. Ne  kadar çabuk  başlarsak yeni sezona yetişmesini sağlarız diye düşünüyoruz. Yeni  sezonda mağdur olmamak için bir an önce  bu çalışmaların başlamasını bekliyoruz. Çünkü üçüncü ligde kriterler biraz daha ağır olacak. Stat kriterlere uymazsa burada maç oynayamama durumu bile var. Onun için biz stat konusunda yetkililerden destek bekliyoruz.”

KARABÜK MODELİ UYGULANABİLİR
Tribünlerin Karabük’te olduğu gibi bölüm bölüm yapılabileceğini ifade eden Caner, sözlerini şöyle sürdürdü, “  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz  oradaki  spor tesisleri ve hizmet binası da dahil tüm yapıların yenilenmesi için ve hepsine aynı anda başlanması için bir proje çalışması yürütüyor. Proje büyük olunca çalışmaların başlaması tabi zaman alıyor. Bizimde fazla zamanımız yok. Üçüncü lig maçlarını taraftarımızın önünde oynamak istiyoruz. Onun için Stadyumda Karabük modeli uygulanabilir. Biliyorsunuz Karabükspor maçlarını oynarken stadını yeniledi. Tribünlerinin bir bölümünü kapattı.  Diğer kısımlara seyirci alarak maçlarını oynadı. Bizde öyle yapabiliriz. Bu bize çok büyük avantaj sağlar diye düşürüyoruz. Yıkım kararı onaylanmışken, ödeneği çıkmışken kapalı tribünleri yenileyelim. Orası bittikten sonra hizmet binası, spor salonu gibi yerlerin inşaatı başlayabilir.  Bu arada da oraların proje çalışmaları ve ödenek konuları  çözülür diye düşünüyoruz” dedi

Yorumlar