SLOVENYA'DA TÜRK RÜZGARI


SLOVENYA'DA TÜRK RÜZGARI 
Slovenya’nın başkenti Ljubljana’da düzenlenen Avrupa Gençler Okçuluk Şampiyonası’nda İhlas Koleji öğrencisi Milli Sporcu Mete Gazoz'un da yer aldığı bir kız ve bir erkek sporcudan oluşan mix takımımız Avrupa şampiyonluğuna ulaştı.

Ljubljana’da 20 Mayıs tarihinde başlayan ve 4 gün devam edecek olan şampiyonada milli sporcumuz Mete Gazoz, klasik yay yıldızlar kategorisinde ferdi sıralama atışlarını ikinci olarak tamamladı. Mete Gazoz, aynı zamanda kendisine ait  60 metre 340 puan olan Türkiye Rekorunu 341 puana taşıyarak yeni Türkiye Rekorunun sahibi oldu.

Şampiyonada mücadele eden bir diğer sporcumuz İstanbul Okçuluk Spor Kulübü sporcusu Barış Tandoğan ise mix takım yarışmalarında Avrupa üçüncülüğünü elde etti. Makaralı yay yıldızlar kategorisinde finale kalma başarısı gösteren Barış Tandoğan, yarın ferdi kategoride şampiyon olabilmek için mücadele edecek. Avrupa Gençler Okçuluk Şampiyonası'nda bugün takım yarışmaları gerçekleştirilecek.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz İbrahim İlhami Koç da yaptığı açıklamada, Ljubljana’dan gelen güzel haberlerden duydukları memnuniyeti dile getirerek, ''Bize bu gururu yaşatan genç sporcularımızı ve bu başarıda emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum'' şeklinde konuştu.

Yorumlar