Seymen Gençtürk ; “Kulüpler Kraldır, Biz Onların Hizmetçisiyiz”


İASKF Başkan Adayı Seymen Gençtürk, Fatih’teki Kulüpler Birliği toplantısında konuştu:

“Kulüpler Kraldır, Biz Onların Hizmetçisiyiz”

İstanbul amatörü için seçim tarihi netleşirken, adaylar çalışmalarını sürdürüyor. Şu ana kadar en fazla ilçe gezen ve projelerini anlatan Seymen Gençtürk, Fatih ilçesinde kulüplerle biraraya geldi. Burada kulüplere hitaben konuşan Seymen Gençtürk,
“Kimsenin adamı değilim, kulüplerin adamıyım, sizin içinizden çıktım, dertlerinizi, sorunlarınızı iyi biliyorum ve hizmet etmek istiyorum. Bizim dönemimizde kulüpler kral, biz ise onların hizmetinde birer hizmetçisiyiz” diye konuştu. Gençtürk sözlerini şöyle sürdürdü:



“20 gün içinde 15’den fazla ilçe gezdik. Diğer adayları destekleyen kulüplerden bile, projelerimiz övgü aldı ve mutlaka uygulanması gerektiğini söylediler. Ben İASKF’nin mevcut yönetim kurulundayım. Bu projeleri sunduk, uygulamasına kadar konuştuk ama hayata geçiremedik. Biz kimseyi şikayet etmiyoruz mevcut İASKF Başkanına sadece hatalarını söylüyoruz. İnsanlara hatalarını söylemezseniz yaptığı yanlışları hüner zanneder; devam eder. Biz yanlışları söylüyoruz ancak bunları bunları da yapacağız diyoruz. Size vaadlerimizi yazılı hale getirdik. Lütfen onları saklayın. Yapamadıklarımızı yüzümüze vurun. Başaramazsak zaten yeniden aday olup karşınıza çıkmayız. Karşınıza çıkacak yüzümüz olmaz. Altından kalkamayacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik; vermiyoruz. Hiçbir adayla işimiz yok, onların eksik ya da hatalı yanlarıyla da ilgilenmiyoruz. Biz önümüze bakıyoruz. Kısır tartışmalar kime ne fayda verir. Ben ve ekip arkadaşlarım taş üstüne taş koyma derdindeyiz.


İstanbul amatörünü nasıl bir adım yukarıya taşırız bunun planlamasını yapıyoruz. Dertsiz amatör kulüp yok, dertli amatör kulüp o kadar çok ki! Biz önde olan spor adamları olarak size karşı toplumsal sorumluluğumuz var. Ayağa kalktık sizin için. Ne kimsenin adamıyım ne de bir yerlerden icazet alarak aday oldum. Tek dayanağım önce Yüce Allah’tır, sonra amatör spor kulüpleridir, saygıdeğer temsilcileridir, çalışma arkadaşlarımdır. 30 yıldır amatör ve profesyonel spor dünyasının içindeyim. Tek kral, taraftardır, kulüplerdir. Kulüplerin sahibi amatör sporun da sahibidir. Biz sizin hizmetçiliğinize talibiz.”

Fatih Kulüpler Birliği başkanı Murat Kapusuz’un ev sahipliğindeki yemekli toplantı zaman zaman hararetli geçerken, ilçe kulüpleri mevcut yönetimden rahatsızlıklarını dile getirdi. Fatih’teki kulüp temsilcileri, çocukları, sokaklardaki uyuşturucu, bali gibi tehlikelerden korumalarına rağmen bunun görülmediğini ve çok az destek gördüklerini ifade ederken, ecrimisil sorunu salonda tartışmalara neden oldu.



İASKF Başkanı Ali Düşmez, bu sorunun çözdüklerini söylediğini ifade eden kulüp temsilcileri, başkan adayı Gençtürk’e ‘Bu sorun çözüldü mü, çözülmedi mi’ diye sordu. Ondan ‘hayır ama bizim en önemli projelerimizden biri. Bir kereliğine af  istiyoruz” açıklamasıyla tatmin olmadı. Kulüp temsilcileri Düşmez’in kendilerine olmayan bir şeyi oldu gibi gösterdiğini belirterek, tepkilerini dile getirdiler.
Gençtürk ise ecrimisil sorununun çözümünün bir kereliğine af olduğunu yineleyerek,

“Verdiğimiz her söz ve vaadin arkasındayız” açıklamasında bulundu. Fatih Kulüpler Birliği’nin toplantısı akşam yemeğiyle sona erdi.

Yorumlar