Çerkezköyspor Güreş’e hazırlanıyor



Çerkezköyspor Kulubü Başkanı Ahmet Korkmaz, önümüzdeki sezon Çerkezköyspor olarak futbol dışında güreş branşında da faaliyet göstereceklerini söyledi. Güreş branşında yeni bir yapılanmaya gideceklerini belirten Korkmaz “İlk hedef, playofftan 2.Lig’e yükselmek ardından da 1.Lig’de mücadele vermek.” dedi.Çerkezköyspor Kulubü Başkanı Ahmet Korkmaz düzenlendiği basın toplantısında çalışmalar hakkında bilgi verdi.

“ÇALIŞMALARA BAŞLADIK”
Kongrenin ardından görev dağılımına gittiklerini hatırlatan Korkmaz, “Yaptığımız görev dağılımında yönetim kurulu arkadaşlarımız görevlerine başladılar. Bundan sonra belli bir plan ve program doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz, elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız.” dedi.
“GÜREŞ ŞUBESİ FAALİYET GÖSTERECEK”
Yeni dönemde Güreş Şubesi’nin aktif olarak faaliyette bulunacağını kaydeden Korkmaz, “Bizlerin döneminde güreş şubesi faaliyette bulunmuyordu. Bunun sebebi de görev dönemimizde güreş branşına yönelik deneyimsizliğimizdi. Şimdi ise yönetimimize aldığımız eski milli güreşçi Edip Nurettin Akın arkadaşımızla güreş şubesini faaliyete geçiriyoruz. Çalışmaların startını verdik, bölgedeki güreşçileri toparlayıp liglere katılmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
“ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ”
Korkmaz, Çerkezköyspor’un sadece futboldan ibaret olmadığını belirterek şöyle devam etti: “Çerkezköyspor futbol dışında da diğer branşlarda faaliyet gösterecek. Bütün branşlarda başarılı olmaya çalışacağız. Hedefimize varmak için elimizden geleni yapacağız.”
“ZİYARETLERİMİZ SÜRECEK”
Görev dağılımına gittikten sonra kurum ziyaretlerine başladıklarını belirten Korkmaz “Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay ile Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’a makamında ziyarette bulunduk. Ardından geçtiğimiz günlerde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı ile İtfaiye Daire Başkanı’nı makamında ziyaret ettik. Önümüzdeki günlerde de Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ı ziyaret edeceğiz.” dedi.
“EL ELE VERMELİYİZ”
Başarının gelebilmesi için siyasiler, kurum ve kuruluş temsilcileri ile esnaların el ele vermesi gerektiğini vurgulayan Korkmaz şöyle devam etti: “Bizler de bunu sağlama adına çalışma yürütüyoruz. Başarıda en önemli detay da hedef yolunda herkesin birlik ve beraberlik göstermesidir. Bu sağlandığı takdirde başarı da beraberinde gelecektir.”
“VOLEYBOLDA DA VAR OLACAĞIZ”
Güreş branşı dışında Voleybol branşında da faaliyet göstereceklerini açıklayan Korkmaz “3.Lig’den sezona katılmak için federasyon ile yazışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuyla da ilgili gelişmeleri önümüzdeki günlerde kamuoyu ile paylaşacağız.”  dedi.
“ŞU AN BİR SIKINTI YOK”
Futbolda Bölgesel Amatör Lig seviyesinde bir takım kurmayı planladıklarını söyleyen Korkmaz “Futbolla ilgili gerek teknik heyet gerekse de futbolcu çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Birçok sporcu ile temas halindeyiz.” dedi. Çerkezköyspor’un borç konusuna da değinen Korkmaz şöyle devam etti: “Profesyonel Lig’e çıkmadığımız takdirde borç konusunda bir sıkıntı yaşamayız. Lisans çıkarma ve liglere katılma konusunda önümüzde bir sıkıntı yok. 3.Lig’e yükseldiğimiz durumda ise borç yapılandırmasına gideceğiz. Gelirlerimizle birlikte borç konusunu çözüme kavuşturacağız.”
“PLANLAMAYA GİDECEĞİZ”
Bir yandan sezon planlamasını gerçekleştirirken bir yandan da kulübün finansal çalışmalarını yürüttüklerini anlatan Korkmaz “Voleybol ve güreş branşlarında isim hakkı çalışmalarımız sürüyor. Aynı zamanda futbol branşı konusunda da aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu.
“GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNDUK”
Belediye ile maddi konularda bir sorunlarının olup olmadığı konusunda bir soruyu da yanıtlayan Korkmaz “Belediye ile ilgili her hangi bir sorunumuz yok. Ziyaretimizde belediye başkanımız ile görüş alışverişinde bulunduk. Geçtiğimiz dönemlerle ilgili sorunları kendisine aktardık, yeni dönem beklentilerimizi de söyledik. Araç konusunda bir sorun yok, kendileri yemek ve malzeme konusunda ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Tesisler, büyükşehir belediye yönetimine geçti. Bizlerin talebi geçtiğimiz dönem yapılan desteğin bu dönemde de sürmesidir.” şeklinde konuştu. 
“MERAK ETMESİNLER”
Finansal sorunlara yönelik eleştirileri kendilerinin de kamuoyundan takip ettiğini belirten Korkmaz “Kimse merak etmesin biz bu yola çıkarken bir şeylere güvendik de çıktık. O eleştirileri yapanlar dert etmesin, sıkıntı yaşanmayacak.” dedi. 
“ALT YAPIYA ÖNEM VERECEĞİZ”
Korkmaz yeni dönemde alt yapıya en üst seviyede önem vereceklerini söyleyerek “Bu doğrultuda transferlerimizin en az yarısı buradaki sporcu kardeşlerimizden oluşacak. Transferde yüzde 50 dış transfer limiti kendimize getirdik.” diye konuştu.
AKIN “GÜREŞİN OLMAMASI BÜYÜK BİR EKSİKLİK”
Ahmet Korkmaz’ın konuşmasını tamamlamasının ardından Güreş Şube Sorumlusu Edip Nurettin Akın açıklamalarda bulundu. Hüseyin Pehlivan’ın memleketinde elle sayılır güreş kulüplerinin bulunmamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydeden Akın “Bu kadar potansiyelin olduğu bir yerde güreş faaliyetleri gerçekleştirilmiyor. Bizler bu eksikliği giderme anlamında potansiyeli değerlendirme adına elimizden geleni yapacağız. Bunun için yola çıktık, hedefimize de ulaşacağımıza inanıyoruz.” dedi.
“GÜREŞİ YUKARILARA TAŞIYACAĞIZ”
Çerkezköy’de merhum Ahmet Mazioğlu’nun ardından güreşin gerilediğini kaydeden Akın şöyle devam etti: “Çerkezköy’de güreş geriledikçe geriledi. Her gün daha geriye gidildi. Şimdi yeni bir yapılanmaya gidiyoruz. Bu çerçevede eski sporcular, spora devam edenleri bir araya getireceğiz. Çerkezköy Güreşler Ağası Mesut İşlek’i ziyaret ederek kendisi ile fikir alışverişinde bulunacağız. Güreşi Çerkezköy’de tekrar yukarılara taşıyacağız.”
“HEDEF 1.LİG”
İlk hedeflerin playofflara katılarak 2.Lig’e yükselmek olduğunu anlatan Akın “Playoflardan da 2.Lig’e kalmak istiyoruz. Buradan sonra da çalışmalarımızı sürdüreceğiz. 1.Lig’e yükselerek Çerkezköy’den hem ulusal hem de uluslar arası arenalarda ismimizi duyurmaya çalışacağız.” Çerkezköy’de tesis eksikliği yaşadıklarını kaydeden Akın, “Antrenmanlarımızı bir süre Çerkezköy Spor Salonu’nda gerçekleştireceğiz. Gençlik Merkezi’nin tamamlanmasının ardından da antrenmanlarımız gençlik merkezinde olacak.” Edip Nurettin Akın, konuşmasını tamamlamasının ardından güreş branşında yer alacak antrenör ve sporcuları tek tek tanıttı.

Yorumlar