BAKIRKÖY’DE BOCCE YAYGINLAŞIYOR


BAKIRKÖY’DE BOCCE YAYGINLAŞIYOR 
Bakırköy İlçesinde 2013-2014 yılı içerisinde yapılacak sportif organizasyonlar kapsamı içine alınıp okullara tanıtımının yapılması amaçlanan 'Bocce' müsabakaları Atatürk Yaşam Köyü Bocce sahasında, İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Albayrak, Okul Müdürleri, Beden Eğitimi öğretmenleri ve sporcuların katılımı ile gerçekleşti.

Bocce sporunun kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve MÖ 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve "bocce" adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir.


Bakırköy İlçesinde 2013-2014 yılı içerisinde yapılacak sportif organizasyonlar kapsamı içine alınıp okullara tanıtımının yapılması amaçlanan 'Bocce' müsabakaları Atatürk Yaşam Köyü Bocce sahasında, İlçe Kaymakamı Adem Öztürk, Bakırköy Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Metin Albayrak, Okul Müdürleri, Beden Eğitimi öğretmenleri ve sporcuların  katılımı ile gerçekleşti.

Yorumlar