1.Lig’de şampiyonlar belli oldu


1.Lig’de şampiyonlar belli oldu

Masa Tenisi 1.Ligi’nde şampiyonluğu bayanlarda Etimesgut Belediyespor, erkeklerde ise Bursa B.Ş. Belediyespor elde etti.

HABER: MURAT İLTER/İZMİR



Masa Tenisi 1.Ligi, İzmir Halkapınar Spor Salonu’nda oynanan 4. ve son etap karşılaşmalarıyla tamamlandı. Masa Tenisi 1.Ligi’nde şampiyonluğu bayanlarda Etimesgut Belediyespor, erkeklerde ise Bursa B.Ş. Belediyespor elde etti. 2013-2014 sezonunu 26 galibiyet ve 56 puanla tamamlayan Etimegut Belediyespor, geçen yıl da 2.Ligde 2.sırayı alarak 1.Lige yükselmişti. Böylece Ankara ekibi 2 sezonda Süper Lige çıkma başarısını göstermiş oldu. Geçen sezon Süper Ligden düşen Tarımspor ise bir yıllık aranın ardından 2.Ligi ikinci sırada bitirerek Süper Lige döndü. Tarımspor ‘un ardından ligi aynı puan ve averajla tamamlayan Sakarya Masa Tenisi İhtisas da Süper Ligin yeni takımı oldu.


Masa Tenisi 1.Liginde şampiyonluğu erkeklerde, Bursa B.Ş. Belediyespor elde etti. Oynadığı 30 karşılaşmanın 28'ini kazanan Bursa temsilcisi topladığı 58 puanla şampiyon oldu. Masa Tenisi 1.Liginde ikinci sırayı Adana Çukurova Üniversitesi aldı. Sezon sonunda elde ettiği 26 galibiyetle 56 puan toplayan geçen yılın 2.Lig şampiyonu Çukurova Üniversitesi, sezonu ikinci sırada tamamladı. Geçen sezon Süper Lig'den düşen İstanbul Kupası Tenisspor, bir yıl aradan sonra sezonu üçüncü sırada tamamlayarak yeniden Süper Lige yükseldi. İstanbul Kupası Tenisspor, bu sezon oynadığı 30 maçın 24'ünden galibiyetle ayrılmayı başardı. Bursa B.Ş. Belediyespor, Adana Çukurova Üniversitesi ve İstanbul Kupası Tenisspor gelecek sezon Süper Lig'de yer almaya hak kazandılar.
Erkeklerde son üç sırayı alan B.Ş.B. Ankaraspor (B), Veteran MTD ve Amasya Belediyespor ile Bayanlarda son üç sırayı alan İstanbul Arıköy, Kırıklareli Gençlik ve Kırşehir Belediyespor ise 2.Lige düştü.





Yorumlar