EdirneGençlik-Çatalcaspor müsabakası Tekirdağ'da oynanamaz





3 Lig'e bilet müsabakası olan Edirnegençlik-Çatalcaspor müsabakası anlaşılmaz bir karar ile Tekirdağ Namık Kemal Stadyumunda 04.05.2014 tarihinde oynanmasına  karar verildi.Bu müsabakanın bu Stadyuma verilmesinin doğuracağı sakıncaları tek tek açıklıyoruz.

1.Tekirdağspor takımının 3 lige çıkma mücadelesinde hiçbir iddası olmamasına rağmen bir Trakya takımı olarak kendilerine engel olan Edirne taraftarına kin duyan bir Tekirdağ taraftarının iştirak edeceği müsabakanın ne güvenlik ne de can güvenliğini sağlamak neredeyse olanaksızdır.

2.Müsabakanın oynanacağı Tekirdağ Namık Kemal Stadyumu kapasitesi 7500 kişiliktir.O gün müsabakaya en az 5000 Edirnegençlik,3000 kadar Çatalcaspor,en az bu taraftar kitleleri kadar Tekirdağ taraftarının da bulunacağı hesaplanırsa kapasite olarak bu Stadyumun bu müsabakanın yükünü kaldıramayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yok.

3.Kendi şehrinin takımını 3 lige yükselmekten eden bir şehrin takımının olası 3 lige yükselme olasılığı hesaplandığında iki takım taraftarını Stadyum dışında karşılaştırmama şampiyonluk coşkusunu engelleme garantisini kim verecek.

4.Tekirdağ Namık Kemal Stadyumun otopark sorunu hat safhadadır ve bu kadar kalabalık seyirci kitlesinin stadyuma gelecek araçlarını yerleştirme şansı yoktur.

5.Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ne kadar Stadyum varsa bu müsabaka hepsinde oynanabilir fakat bir tek Tekirdağ Namık Kemal Stadyumunda oynanmamalıdır.

6.Bir başka dikkat edilecek hususta iki takımında forma renkleri sarı kırmızı olduğundan Edirnegençlik taraftarı sanılacak bir çok Çatalca'lı sporseverlerde bu suretle riske atılıyor olduğunu hatırlatmamızda fayda var düşüncesindeyiz.

Amatorun Dunyasi ekibi  olarak yayın hayatımıza başladığımız ilk andan itibaren Amatörün yanında olayı ilke edindik ve bu tarihi hatadan en kısa sürede BAL ligi komitesinin saha tayininde düzeltmeye gitmelidir görüşündeyiz.Aksi takdirde büyük olaylara gebe olan bu müsabakanın başlamadan önce,oynanrken ve sonrasında oluşma yüzdesi %100 olayların oluşturacağı faturanın hesabını vermeye kimin gücü yeter anlamak olankasız.Akıllara durgunluk verecek bir kararın düzeltileceğini umarak ve temenni ederek,bu zorlu müsabakda Edirnegençlik ve Çatalcaspor takımlarına bol şans ve başarılar diliyoruz.

Yorumlar

Adsız dedi ki…
Kaderin cilvesi iişte. Sen Tekirdağspor'un çıkışını engelle İstanbul takımını şampiyon yap; sonra da çıkabilme maçını Tekirdağ'da oyna :)
Unknown dedi ki…
tekırdağ stadının kapasıtesı 8500 olarak artırılmıstır yuanlıs bılgı vermeyın
adgyazar dedi ki…
sevgili kardeşim sen bu stadyumun kapasitesi ile ilgili zaten resmi bir yazı hazırlamışsın ama o yazında kapasitenin 8500 olmadığı yazıyor.Ayrıca iki takım taraftarı arasındaki tampon bölge oluşturmak zorunluluğu hesaba katıldığında en az iki taraftan da 1000 er kişilik seyirciyi etkileyecek boşluk bırakılması bu boşlukların emniyet ile dolduralacağı hesaplandığında iki takım toplam seyircisi ve o gün müsabakaya gelecek olan Tekirdağ seyircisini de hesaba katarsan reel seyirci ortaya çıkar.ayrıca bu stadyumun 500 kişilşik basın ve protokol tribününü de bizim bahsettiğimiz taraftar portföyünden oluşmayacağını hesaba kattığında yanlış bir hesabın içinde olmadığımızı görmüş oluruz.eğer bu stadyum hakkında yazdığın kapasitesi ile ilgili yazıyı hatırlamadınsa sana kaynakta gösterebilirim.
Cnyt59 dedi ki…
Oraya Haberde Belirtildiği Gibi 5.000 Edirneli Gelsin .... :) Neyse Bişey Demiyorum ... TEKİRDAĞSPOR Taraftarı Olarak O Gün Forza Çatalça .. Edirneliler Aklı Selim İnsansanız İnş O Gün O Stada Gelirsiniz .. Bekliyoruz !!!!
Cnyt59 dedi ki…
Oraya Haberde Belirtildiği Gibi 5.000 Edirneli Gelsin :).... Neyse Bişey Demiyorum ... TEKİRDAĞSPOR Taraftarı Olarak O Gün Forza Çatalça .. Edirneliler Aklı Selim İnsansanız İnş O Gün O Stada Gelirsiniz .. Bekliyoruz !!!!

Eee Şunuda Kimse Unutmasın Stad Kapasitesi Hakkında Kimse Boş Yapmasın Biz Namık Kemalde 10.000 Kişiye Oynadığımız Maçları Biliyoruz ..
Cnyt59 dedi ki…
Tuncay Abi Cüneyt Ben İsterse Stad 20.000 Olsun İsterse 5.000 Ordaki Herkes O Gün TEKİRDAĞLI Olcağı İçin Sıkıntı 0 :) Gelsinler Bekliyoruz ....
Adsız dedi ki…
Tekirdağspor taraftarı gecen sezon edirne gk olarak ilk macı burda oldugunda butun mısafırperverliğini yaptı.edirnede ise taşladın sımdı soz trakyanın en buyuk ve en pskopat taraftarında ayşekadın bu macı alsa bile biz şerefimiz üzerine yemin ettıkkı o stadda en fazla çıkarın bizi burdan dıye bağırırlar.çünkü ayşekadın taraftarı ilk kez bu cehennemı yasıyacak haberlerde göründüğü üzere bi kulübün başkanı o stadın protokol trıbununde oturamıyorsa seyircisi en fazla tekirdağspor taraftarının kucagında oturur. ve son olarak eğer ayşekadın taftarının biraz aklı varsa maca 20 dk sonra girer yoksa hepsinin kanı dökülür o statda TAYFA 100.YIL