HAFTANIN TAKIMI SOMASPOR




19. Haftasını geride bıraktığımız Bal ligi 8. grupta futbol heyecanı artarak sürüyor. Geçtiğimiz hafta oynanan maçlar arasında zirve yarışı için mücadele eden Manisa Belediye, Somaspor, Tire 1922, Kütahyaspor, Erdekspor ve Gümüşordu takımları arasında
haftayı yenilgiyle kapatan Erdekspor ve Gümüşordu takımları haftanın hem en çok kaybeden hem de puan olarak biraz daha gerilere düşen takımları oldular.
Oynanan maçlara baktığımızda haftanın belki de en zor maçı olarak gösterilen Erdekspor Somaspor arasındaki maçı 3-1’le kazanan Somaspor’un başarısını kutlamak gerekiyor. Erdekspor gibi ligin güçlü bir ekibini hem de açık farklı bir skorla geçmesini ligin 19. haftasındaki en başarılı sonuç olarak görüyorum. Tabi ki bunda Erdekspor’un son haftalarda takım olarak karşı karşıya kaldıkları kırmızı kartlar nedeniyle takım kurmaktaki zorlukların büyük etkisi olduğunu söylemek isterim. Yine tekrar ediyorum, eğer Erdekspor Soma maçına tam kadro çıkabilseydi bu gün çok daha başka şeyler konuyor olabilirdik ama bu gereksiz kartlarında bir cezası olmalıdır diye de ayrıca düşünüyorum.
Erdekspor bu sonuçla zirveden 5-6 puan gibi önemli sayılabilecek bir puan farkıyla gerilere düşmüş olsa da önümüzde daha 7 haftalık bir maç programının olduğu gerçeği de var. Dolayısıyla ben zirve mücadelesinin ligin son haftasına kadar süreceğini görenlerden birisiyim.
Bu haftanın yine önemli maçlarından birisi de Manisa’da lider Manisa Belediyespor ile Gümüşordu takımları arasında oynandı. Tecrübe ile gençlerin karşı karşıya geldiği mücadeleyi geçen hafta Erdek’te olduğu gibi yine tecrübeliler takımı Manisa Belediyespor kazanarak 43 puanla zirvedeki yerini biraz daha sağlamlaştırmış oldu.
Zirve yarışına sesiz sedasız devam eden Kütahyaspor evinde Foça önünde aldığı 1-0’lık galibiyetle puanın 40’a çıkararak rakiplerinin puan kaybetmesini bekliyor.
Ve bu grubun iddialı takımlarından birisi olan Tire 1922’de galibiyet serisini sürdürüyor. Sahasında Balıkesir Belediye gibi küme düşme mücadelesi veren bir takımı 2-0 gibi net bir sonuçla geçerek puanını 42’ye çıkartarak Manisa Belediyespor’un hemen arkasında son düzlüğe çıkmakta olduklarını söyleyebiliriz.
Ve gelelim ikinci devrenin flaş ekibi Salihli Belediyespor’a. Aldığı galibiyetlerle puanın 34’e çıkararak zirve yarışına katılan takımların korkulu rüyası olmaya devam eden Salihli Belediyespor Bozüyük’ten de üç puanla dönerek yine kendisinden söz ettirdi diyebiliriz. Hemen yazalım, önümüzdeki hafta lider Manisa Belediye Salihliye gelecek, bunu yarınki yazımızda paylaşacağımızı düşünüyorum..
Ligin oynanan 19. haftası maçlarına baktığımızda son sıralarda bulunan Kütahya Şeker, Vitraspor, Edremit ve Balıkesir Belediyespor takımları adına puan olarak değişen bir şey olmadı ve bu tarafta da mücadele devam edecek gibi görünüyor.
İyi bir çalışma haftası dileğimle esen kalınız.
HABER-YORUM-FOTOĞRAF:ERHAN GÖÇMEN

Yorumlar