Bocce'de 2. lig zevk verdi


Bocce'de 2. lig zevk verdi
21-23 Şubat 2014 tarihleri arasında Mersin Toroslar Bocce Tesislerinde yapılan, Türkiye Bocce 2. Ligi 1. Etabında Raffa ve Volo yarışmaları yapıldı. 


22 takımın mücadele ettiği 1. etap sonucunda, İzmir Bocce Spor 42 puanla ilk sırada yer alırken, 41 puanlı Ankara Sital Spor ile Ankara Büyükşehir Belediyesi Spor ise ikinciliği paylaştı. 40 puanla Eskişehir Gençlik Spor dördüncülüğü, 36 puanlı Aydın ASTAŞ spor beşinciliği ve 31 puanlı Eskişehir Tepebaşı Belediye Spor ise altıncılığı elde etti. 

1. etap mücadelesinde Raffa'da 5.turda İzmir Bocce'yi yenerek namağlup ilk sırada yer alan Ankara Büyükşehir Belediye Spor, Volo Basamak mücadelesinde de erkeklerde Caner Makara ile ilk sırada yer aldı. Ancak basamak kadınlarda aynı başarıyı tekrar edemeyince, liderliği İzmir Bocce Spora kaptırarak, ikinciliği Ankara Sital Spor ile paylaştı. 

İkinci ligin final etabı 8-9 Mart tarihlerinde yine Mersin'de yapılacak ve Petank karşılaşmalarının yapılacağı bu etap neticesinde ligde sıralama belirlenecek. Ligi ilk 6 sırada tamamlayan takımlar, 27-29 Mart tarihlerinde Ankara Kazan Bocce Salonu'nda yapılacak olan Birinci Lige Terfi Play-off müsabakalarına katılacak. 7 ile 14. sıra arasındaki takımlar ikinci ligde kalırken, son 8 sıradaki takım ise 3. lige düşecek. 

Lig müsabakalarını değerlendiren Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkan Vekili Mutlu Türkmen, Bocce'de kalitenin hızla yükseldiğini belirterek;  "3 gün boyunca büyük bir mücadeleye tanık olduk. İkinci ligde yer alan takımların birçoğu birinci ligde mücadele edecek kalitede. Play-off müsabakaları oldukça zor geçecek" dedi. 

Yorumlar