SANAYİSPOR ARS PARK SANAYİSPOR OLDU


1984 yılında bir grup sanayi esnafı tarafından kurulan Konya Sanayispor Kulübü Derneği yeni bir yapılanma için start verdi. Yıllardan beri Konya Amatör Küme futbol branşından mücadelesini centilmence sürdürmüş yıllar içinde Türkiye 3.Ligi’ne kadar yükselmiş, amatörde ise Süper Grup, 1.Küme, 2.Küme liglerinde U-19, U-17, U-15 ve U-13 kategorilerinin yanı sıra futbol okulları ile hep futbol ailesinin içinde olmuştur.
Bu süreçlerde bir gençlik kulübü olarak sanayi esnafının desteğinin yanı sıra İttifak Holding ve Saraylı Madeni Eşya ile gerçekleştirdiği sponsorluk anlaşmaları ile kulüp olarak 30. yılını doldurmuştur.

Sanayispor bu sezonda ise Konya’nın iş dünyasında yıldızı parlayan başarılı oyun parkları ve spor aletleri firması ARS PARK A.Ş. ile sponsorluk sözleşmesi imzalayarak yapılan olağanüstü genel kurul ile yeni yönetim kurulu ile futbolun yanı sıra, bu sezon Basketbol Büyük Erkekler’de mücadele edecek basketbol takımının yanı sıra, bisiklet, atletizim, voleybol ve halter branşlarında yarışmalara katılmayı planlamaktadır.

Geçtiğimiz hafta gerçekleşen olağanüstü genel kurulda ilk olarak Konya Sanayispor olan kulüp ismi Ars Park Sanayispor olmuştur. Ars Park A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ersin Arslan kulübün yeni başkanı olurken, toplam 9 kişiden oluşan yeni yönetim kurulundan eski yönetiminden sadece 3 kişi yer almıştır. Buna göre; Başkan Ersin Arslan, Başkan Yardımcısı İbrahim Karabacak, As Başkan Kamil Bulut, Genel Sekreter Ali Bircan, Muhasip Murat Çetin, Genel Kaptan Mustafa Yeniterzi, Reklam ve Sponsor Sorumlusu Durmuş Çelik, Sosyal İşler Sorumlusu Bekir Karakuş ve Alt Yapı Sorumlusu Mustafa Durak olmuştur.


Ars Park Sanayispor Başkanı Ersin Arslan; “Konya’da bu sezon sadece futbolda büyükler ve basketbolda büyük erkeklerde mücadele edeceklerini belirterek mart ayında başlayacak olan 2.Amatör Küme için 20-25 kişilik bir kadro oluşturduklarını antrenör olarak ise Ticaret Borsası Ortaokulu Beden Eğitim Öğretmeni, antrenör Alparslan Işık ile anlaşarak idmanlara başladıklarını ve gelecek sezonda alt yapıya önem vererek çalışmalarına devam edeceklerini açıklamıştır.”

Yorumlar