Haftanın takımı Susurlukspor



Süper Amatör ligin 15. haftasını geride bırakırken filelere gönderilen 26 golle en gollü haftalardan birisini de geride bırakmış olduk. Özellikle bu haftasonu alınan sonuçlardan bir bakıma Güney Marmara takımları haftası olduğunu söyleyebiliriz. Örneğin Etisporun Adaspor önünde 4- 0, Gönen Belediyesporun Burhaniye Belediyespor önündeki 3-0 ve Susurluksporun Havran Belediyespor önünde aldığı 3-0 ‘lık galibiyetle ikinci yarı için iyi sinyallerin geldiğini söyleyebiliriz.

Elbette lider Sındırgı Belediyesprun ikinci sırada bulunan rakibi Altınova önünde tek gollü galibiyeti ile aldığı üç puanın zirvedeki yerini koruması adına 15. haftanın önemli skorlarından birisi olduğunu belirtmek isterim.
Küme düşme hattına baktığımızda sıralamada çok fazla bir değişim olmadı ama Yeni Esnafsporun Yeni Sanayispor önünde aldığı 3 puan her ne kadar Yeni Esnafspor için bir ümit ışığı olsa da bu skora bağlı olarak esas kazancın haftayı bir puanla kapatan Manyas Belediyespor için olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Düşme potası içinde yer alan Yakupköy karşısında aldığı bir puanla puanını 16’ya çıkaran Manyas Belediyespor alınan bu skorlarla düşme hattından az da olsa bir adım daha uzaklaşmış olması gelecek maçlara biraz daha rahat çıkmasını sağlayacak bir skor olarak görülmeli diyorum.
Bu arada Gönen Belediyesprun kendi evinde de olsa oynadığı son maçlarını hiç kaybetmeyen Burhaniye Belediyespor önündeki 3-0’lık açık farklı galibiyeti Gönen Belediyespor adına bir çıkış maçı olarak görebiliriz. Umarım bu oyunlarını devam ettirirler diyerek Susurlukspor maçına gelmek isterim. Biliyoruz ki Havran Belediyespor takımı aslında lige de iyi başlayıp belli bir süre ligi iyi götürebilen bir takımımızdı. Ama sonrasında ligin güçlü takımları karşısında oynadığı maçları kaybedince form düzeylerinde bir geriye gidiş oldu diyebilirim. Ama ne olursa olsun kendi sahalarında Susurlukspor karşısında 0-3 gibi açık farklı bir yenilginin Havran Belediyespor için geriye gidişin sinyalleri olabilir diyorum. Unutmayalım ki bazen iyi oyunlar da olsa futbolda ters neticelerde olabiliyor diyelim ve bundan sonraki maçlarında Havran’a başarılar dileyelim. Ve bu maç sonucuyla Susurluksporun 15. hafta maçları arasında deplasmanda kazanan tek takım olması nedeniyle haftanın takımı olma sıfatını hak ettiğini düşünüyorum.
Cuma günü yine yeni bir haftanın maçlarını görüşmek üzere esen kalınız.

Haber Foto Erhan Göçmen

Yorumlar