2014 OCAK AYINDA YAŞANAN SPORTİF HABERLER


2 OCAK
TFF 2014 Yılında FİFA Kokartı takacak hakemler listesini belirleyerek FİFA ile paylaştı. (30 kişi)

7 OCAK
Üst Klasman Hakemi Kuddusi Müftüoğlu Faal Futbol Hakemliğe veda etti.


7-10 OCAK
2013-14 Sezonu MHK Üst Klasman Kış semineri Antalya’nın Belek ilçesinde yapıldı.

12 OCAK
Üst Klasman Hakemi Kuddusi Müftüoğlu Alanyaspor-Fenerbahçe maçı ile jübile ederek faal hakemlik yaşantısına son verdi.Merkez Hakem Kurulu'nun (MHK) Belek Semineri'nde faal hakemliği bıraktığını açıklayan Kuddusi Müftüoğlu, Alanyaspor - Fenerbahçe arasındaki hazırlık maçının 10. dakikasında yeşil sahalara omuzlarda veda etti. 22 yıldır futbol hakemliği yapan Kuddusi Müftüoğlu, Alanyaspor ile Fenerbahçe arasında oynanan hazırlık maçının 10. dakikasında son düdüğünü çaldı.Faal hakemliği bırakan Müftüoğlu, AK Parti'den Alanya Belediyesi Başkan aday adayı olarak gösteriliyor.

12 OCAK
TFF Oy çokluğu ile 15.hafta oynanan Kasımpaşa A.Ş 2-1 Beşiktaş A.Ş Müsabakasının tekrarına karar verdi.

14 OCAK
Türkiye Faal Futbol Hakemler Derneği Kocaeli Şubesinin yeni başkanı FİFA Kokartlı hakemimiz “SEÇİM DEMİREL” Tek liste ile girdiği Olağan üstü Kongrede126 oy ile Türkiye’de bir ilki başararak, İlk Kadın Hakemler Derneği Başkanı olarak Türk Futbol Tarihine geçen kadın başkan olarak geçti.

15 OCAK
FİFA Kokartlı hakemlerimizden Cüneyt Çakır tarihi bir başarı göstererek, Brezilya’da Haziran ve Temmuz aylarında düzenlenecek FİFA Dünya Kupası Brezilya 2014’te düdük çalmaya hak kazandı. FİFA Dünya Kupası Brezilya 2014’te Cüneyt Çakır’ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yapacak. Dört yılda bir düzenlenen FİFA Dünya Kupası’nda görev yapacak 25 hakemden biri olmayı başaran Cüneyt Çakır, aynı zamanda 40 yıl aradan sonra FİFA Dünya Kupası’nda maç yönetecek İlk Türk hakemi olacak. Hakemlerimizden Doğan Babacan 1974 yılında Almanya’da düzenlenen FİFA Dünya Kupası’nda görev alma başarısı göstermiş ve Türk futbol tarihine geçmişti.

16 OCAK
Türk Futbolunun ve İzmir’in köklü ekiplerinden olan Altay Spor Kulübü 100.kuruluş yıldönümünü kutluyor. Vasıf Çınar başkanlığında 16 Ocak 1914’te kurulan ve 41 sezon ile Süper Lig’de en çok yer alan kulüplerden birisi olan Altay Spor Kulübü; tarihinde 2 kez Türkiye Kupasını müzesine götürürken, İlk adı Fuar Şehirleri Kupası olarak geçen UEFA Kupası’nda Türkiye’yi temsil eden ilk Türk Takımı olma başarısını gösterdi.

17 OCAK
3 Temmuz 2011 tarihinde patlak veren ve hem Tür¬ki¬ye hem de dün¬ya¬ genelinde bü¬yük yan¬kı uyan¬dı¬ran şi¬ke da-va¬sın¬da Yargıtay’dan merakla beklenen karar çık¬tı. Temyiz mercii olan Yargıtay 5. Ceza Dairesi yaptığı inceleme sonrasında 93 sa¬nık¬lı da¬va¬sının 85 sa¬nığı hak¬kın¬da ''Kıs¬men ona¬ma ve kıs¬men boz¬ma'' kararı verdi. Bu isimlerden davanın 1 numaralı sanıkları konumundaki Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıl¬dı¬rım ile Giresunspor eski Başkanı Ol-gun Pe¬ker hak¬kın¬da ör¬güt su¬çun¬dan ve¬ri¬len mahkûmiyet ka¬rar¬la¬rı¬ ona¬ndı. Bu kararla Aziz Yıldırım’ın yeniden hapis cezası alması kesinleşti. Ayrıca Yıldırım’ın kanun gereği Fenerbahçe başkanlığı da fiilen sona erecek.

20 OCAK
FUTBOLUN ŞEHİTLERİ..
20 Ocak 1989'da Malatya spor ile oynayacağı 1. Futbol Ligi (Süper Lig) müsabakasına giderken, Havza ilçesinde kafileyi taşıyan otobüs kamyonla çarpıştı. Samsun spor’lu futbolcular Muzaffer Badalıoğlu, Mete Adanır, Zoran Tomic, teknik direktör Nuri Asan ve otobüs şoförü Asım Özkan, kazada hayatını kaybetti. Sezonun ikinci yarı maçlarına çıkamamasına karşın TFF'nin sağladığı özel statü ile Samsun spor ligde kaldı.

25 OCAK
Galatasaray ve Türk Milli futbol takımızın başarılı orta saha oyuncusu Aydın Yılmaz; Elazığ’da oynanan Ziraat Türkiye Kupası olan Elazığ-Galatasaray müsabakasında Serdar Özkan ile yaşadığı talihsiz bir pozisyonla ayağı kırılarak, Türk spor camiasını derinden üzmüştür.

25 OCAK
25.01.2014 Tarihinde oynanan Gençlerbirliği-Çaykur Rize müsabakasının 28.dakikasında sakatlandı. 01.09.2013 Tarihinde oynanan Ligin 3.haftasında oynanan Kardemir Karabük-Gençlerbirliği süper lig maçından beri görev alamayan İlave Yardımcı hakem” Deniz Ateş Bitnel” maçı idare etti. 4.Hakem olan Serdar Akçer Deniz Ateş Bitnel’in 5.Hakem olarak İlave Yardımcı hakemliğe geçerken, müsabakada sakatlanan Hüseyin Göçek ise Dördüncü hakemlik görevini ifâ etti. Süper Lig’de 2013/2014 sezonunda uygulamaya başlanan İlave yardımcı hakemlerin ilk defa görev değişikliğin olduğu bir enstantane olarak literatüre geçmiş oldu.


29 OCAK
TFF Yönetim Kurulu’nun 12.01.2014 tarihli toplantısında müsabakanın başlangıcından itibaren tekrarlanmasına karar verilen Spor Toto Süper Lig 15.Hafta Kasımpaşa A.Ş-Beşiktaş A.Ş. karşılaşmasının tarih ve saati belli oldu. Karşılaşma,11 Şubat 2014 Salı gün saat 20.00’de Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı’nda oynanacak

30 OCAK

Fifa Kokartlı Futsal Hakemlerimizden Kamil ÇETİN Belçika’nın ev sahipliğinde düzenlenen UEFA Futsal EURO 2014 Finalleri A Grubu’nda oynanacak Romanya-Ukrayna karşılaşmasında 2.hakem olarak görev yapacak. UEFA Futsal EURO 2014 Finalleri’nde düdük çalan 16 hakemden biri olan Kamil Çetin, UEFA Futsal EURO Finallerinde görev alan İlk Türk hakem olma özelliği taşıyor. Kamil Çetin 28 Ocak’ta oynanan Rusya-Hollanda karşılaşmasında 3.hakem olarak görev almıştı.

Hazırlayan:  Celal Lütfi Bektaş

Yorumlar