Şampiyon İstanbul Malatyaspor !


1. Amatör Lig 5. Grup'ta 16. haftaya lider giren İstanbul Malatyaspor, Kanarya Stadında Esenler Tokatspor'u konuk etti.
 Esenler ekibini 7-2 mağlup eden İstanbul Malatyaspor, Güneştepe'nin Şafak 76'ya 3-2 mağlup olmasıyla ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğu garantiledi ve Süper Amatör Lige yükselmeyi başardı.

İlk 30 dakikada üç gol

Mücadeleye hızlı başlayan İstanbul Malatyaspor 8. dakikada golü buldu. Sol taraftan hızlı gelişen atakta Ramazan Balkan'ın sert şutunu Esenler Tokatspor kalecisi Serkan tokatladı. Dönen topa Hasan Yıldırım dokundu ve takımını 1-0 öne geçirdi. Ramazan Balkan ve Hakan Bayraktar'ın oyuna ağırlığını koyması ile rakip alanda atak üstüne atak geliştiren sarı-kırmızılılar, 15. dakikada  Hasan Yıldırım ile inanılmaz bir gol kaçırdı. Bu pozisyondan iki dakika sonra Hakan Bayraktar ile Ramazan Balkan'ın verkaçı golle süslendi. Durum 2-0 oldu. 24. dakikada Hakan Bayraktar'ın uzun pasına hareketlenen Fatih Kuzular kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu auta vurdu. 29. dakikada sağ atak geliştiren konuk ekipte Fuat'ın presi sonuç verdi. Fuat'ın sağ taraftan ceza sahasına yaptığı ortaya Faik Cevahir iyi yükseldi, kafa ile topu ağlara gönderdi. (2-1)

İkinci yarıda gol silsilesi

İki takımda ikinci yarıya aynı kadrolarla başladı. Mücadelenin 53. dakikasında Hakan Bayraktar'ın pasına hareketlenen Ramazan Balkan ceza sahasına girmeden müthiş vurdu ve farkı ikiye çıkardı. (3-1) 62. dakikada soldan gelişen Esenler Tokatspor atağında Erkan ceza sahasına çevirdi. Boşta kalan topa Faik Cevahir vurdu. İstanbul Malatyaspor defans oyuncuları topu zorlukla çizgiden çıkardı. 70. dakikada sol taraftan Murat'ın ortasında Hakan Bayraktar topu kafa ile Hasan Yıldırım'a indirdi. Genç oyuncu topu ağlara göndermekte zorlanmadı ve takımını 4-1 öne geçirdi. 75. dakikada sol çaprazdan serbest vuruş kazanan Esenler Tokatspor'da topun başına günün etkili ismi Faik Cevahir geçti. Faik'in uzak direğe sert vuruşu kaleci Murat'ın tüm çabalara rağmen golle sonuçlandı. (4-2)

Hakan Bayraktar şov

Maçın son on dakikasına tecrübeli oyuncu Hakan Bayraktar damgasını vurdu. 81. dakikada sağ taraftan Hasan Yıldırım ortaladı. Hakan Bayraktar iyi yükseldi ve topu ağlara gönderdi. (5-2) 85. dakikada yine sağ taraftan gelişen İstanbul Malatyaspor atağında Servet Akcan topu ceza sahasına çevirdi. Topla buluşan Kemal bekletmeden sert vurdu. Kaleci Serkan'dan dönen topta Hakan Bayraktar dokundu. Skor 6-2 oldu. 89. dakikada Fatih ile hızlı gelişen İstanbul Malatyaspor atağında ceza sahasına çevrilen topa Hakan Bayraktar iyi vurdu ve maçın skorunu tayin etti. (7-2)

Bağcılar'dan gelen güzel haber

İstanbul Malatyaspor'lu oyuncuların ısrarla Şafak 76-Güneşli maçının skorunu öğrenmek istemeleri, yönetim tarafından verilen kaçamak cevaplarla geçiştirildi. Mücadele sonunda Şafak 76 takımının Güneşli'yi 3-2 yendiğini öğrenen İstanbul Malatyasporlu futbolcular sevince boğuldu.

Şampiyonluk primleri ne kadar Başkan?

Şampiyonluğu soyunma odasına kutlayan sarı-kırmızılı oyuncular şampiyonluk pozunu da vermekten kaçınmadı. Kulüp Başkanı Metin Kavuk'a şampiyonluk primleri ne kadar Başkan? Tezahüratları yapan oyunculara, Başkan Kavuk'tan 'primler akşama' yanıtı geldi.

Amatörün Dünyası olarak şampiyon olan İstanbul Malatyaspor'u can-ı gönülden kutluyoruz. Şimdiden Süper Amatör Lig'de başarılar diliyoruz.


STAT: Kanarya

SAHA KOMİSERİ: Selami Sarıyer

HAKEMLER: Serhat Tan, Serkan Kılınç, Fatih Okhan

İSTANBUL MALATYASPOR: Murat, Mesut, Murat Taşdemir, Ferzan, Tolga, Hakan, Fatih, Hamza, Hasan, Ramazan, Emre

YEDEKLER: Servet, Kemal

ESENLER TOKATSPOR: Serkan, Halif, Erdem, Erkan, Mustafa, Salih, Hakan, Dereli, Faik, Yusuf, Fırat

YEDEKLER: Veysel, Emrullah, Mustafa, Yusuf, Çağlar

* Maç boyunca bizlere yardımlarını esirgemeyen Saha Komiserimiz Selami Sarıyer'e bir teşekkürü borç biliyoruz.



















Yorumlar