ETİSPOR FIRTINA GİBİ ESTİ





Geçtiğimiz hafta ilk devresi sona eren Balıkesir Süper Amatör futbol sezonuna ait tek erteleme maçı olan Etispor-Ovaköy maçı dün Bandırma Sanayi sahasında oynandı.

Baktığımız zaman 5-1gibi açık bir farkla kazandığı maç sonucu puanı 20’ye çıkararak lig de 6. sıraya yerleşen Etispor aynı zamanda ikinci devre için de iyi bir çıkış sinyali vermiş olduğunu görüyoruz. Misafir takım Ovaköy ise Bandırma’dan evine puansız dönerken ligde oynadığı 13 maçtan topladığı 5 puanla düşme hattı içinde kendi kaderi ile baş başa kalmış oldu.


Maçı hakan Semerci, Furkan Şehirli ve Halil Ayan üçlüsü yönettiği maça;
Etispor Vural, Ersin, Çağın, kadir, Barış, Sinan, Uğur, Ahmet(H.İbrahim), Yiğitcan(Sercan), İbrahim(Soner) ve Semih on biri ile sahaya çıktılar.
Goller dk.22 Ahmet, Dk.40, 50 Uğur, Dk43, 53 Sercan,
Ovaköy spor Savaş, İbrahim, Hamdi, Osman, Muhammet, Harun, Burak, Faruk, Can,Telat ve Volkan onbiri ile sahada mücadele ettiler.
Gol dak.17 Burak
Maça ev sahibi Etispor başladı. İyi de başladı Etispor ama ilk kontra atakta da kalesinde golü gören takım oldu. Sağdan ve soldan Ovaköy kalesinde önemli fırsatları kaçıran Etispor bir ileri topta defansın kademe hatasından faydalanarak topu ağlara gönderen Burak aynı zamanda da atamayana atarlar sözünü Etispor’a hatırlatmış oldu 0-1.


Golden hemen 5 dk. sonra Etispor Ahmet’in ayağından beraberliği bulunca fazla telaşlanmadan tekrar eski normal oyununa dönmek de gecikmedi 1-1. Golden sonra Etispor ’un baskısı daha da arttı. Uğur ve İbrahim’in üst direkten dönen topları büyük şansızlıktı. Dakikalar 35’i gösterirken konuk takımdan Osman sakatlanarak oyun dışı kalınca Bandırma’ya yedek oyuncusuz olarak gelmiş olan konuk takım sahada 10 kişiyle mücadele etmek zorunda kaldı.
Dakikalar 40 gösterirken sağdan Semih’in iyi ortasını takip eden Uğur takımının ikinci golünü atarken hemen iki dakika sonra sakatlanan Yiğitcan’ın yerine giren Sercan düzgün bir vuruşla takımının 3, golünü atarak ilk yarının skorunu belirleyen adam oldu 3-1.
İkinci yarıya Etispor yine hızlı girdi ve ilk 10 dakika içinde önce Uğur ve ardından Sercan’ın ayağından kazandığı gollerle skoru 5-1’e taşıyarak rahat bir 90 dakikayı tamamlayan takım oldu 5-1.
Maça baktığımızda misafir takım Ovaköyspor takımı aslında iyi mücadele etti. Eksik de olsa oyundan hiç kopmadılar. Hatta sanıyorum Ersen’leri de sakatlandı ama sakat sakat oynayarak takımını daha fazla eksiltmeden maçı tamamlamış olmalarını amatörce bir mücadelenin güzel bir fotoğrafı olarak alıyorum ve Ovaköy’lü oyuncularımızı bu mücadeleci oyunlarından ötürü kutlamak istiyorum.
Etispor’a gelince. Bu gün Etispor attığından fazlasını kaçırdı dersek doğru söylemiş oluruz. Tamam, Uğur iki gol attı, iyi mücadele de etti ama her ne dense son vuruşlarda çok hatalı vuruşları oluyor ve de çok fırsatları bu maçta harcadığını söylemeliyim. Yiğitcan’ın sakatlanması ile yerine giren Sercan elbette eski Sercan henüz değil ama attığı iki golle ikinci yarıda bende varım dediğini duyar gibiyim. Yalnız şu Sinan için bir parantez açmam gerekiyor. Sade, etkili ve de çalışkan bir oyuncu. Orta alanı topluyor, bravo diyorum. Feridun’un olmayışı biraz sırıttı ama olsun olacak bu kadar. Her ne kadar ikinci yarıda oyundan düşmüş olsalar da Etispor topu iyi kullanıyor ve güçlü bir takım olup bu oyun yapısıyla ikinci yarıda daha da yükseklere gelebilir diyorum.
Bir de şunu söylemem gerekiyor. Bandırma’da amatör futbola her ne dense talep yok gibi. Seyirci gelmiyor maalesef. Her zaman olduğu gibi sahayı çevreleyen çizgilerin dışına baktığımızda yine takım yöneticileri, biz gazeteciler, saha görevlileri, emniyet görevlileri ve her maçta gördüğüm Yakup ağabey gibi az sayıdaki seyircilerimizle birlikte toplasak 25-30 kişiyi ancak bulabildiğimizi görüyoruz. Bu konuda tekrar yazmak üzere bu yazı vesilesi ile tüm amatör futbol camiasının yeni yılını kutlar yeni yılda amatör futbolumuza iyi şeylerin kazandırılması umudu ile saygılarımı sunarım.
HABER-YORUM-FOTOĞRAF:ERHAN GÖÇMEN

Yorumlar