Bağcılar Derbisi'nde Kazanan Taraf Şafak 76 Oldu...


Bağcılar Derbisi'nde Kazanan Taraf Şafak 76 Oldu..
Şafak 76 ‘da Güneşli Günler...
Şafak 76 Ligde kalmak adına, Güneşli Spor’da şampiyonluk iddiasını son haftaya taşıması adına büyük önem taşıyan karşılaşmada gülen taraf Şafak 76 oldu.


Maça etkili başlayan Şafak 76, üst üste geliştirdiği ataklarla Güneşli defansını zorlarken, Fatih ve Tayfun ile bulduğu goller ofsayt nedeniyle geçerli sayılmadı. Dakikalar 23’ ü gösterdiğinde tecrübeli oyuncusu Engin’in akıl dolu golüyle 1-­0 öne geçmesine rağmen, oyundan düşmeyen Güneşli, dakikalar 30’u gösterdiğinde kazandığı penaltıyı gole çevirerek maçta eşitliği sağladı. Bu pozisyonda Şafak 76’dan Ufuk’un rakibini çektiği ve bariz gol şansı engellediği gerekçisiyle kırmızı kartla oyundan ihraç edildi.


Yenilen gol ve kırmızı kartın şaşkınlığı üstünden hemen atan Şafak 76,dakikalar 33 ü gösterdiğinde beklediği golü Fatih ile buldu.İsa’nın akıl dolu pasını düzgün vuruşla gole Fatih takımını 2­1 öne geçermeyi başarsada gol sevinci sadece 2 dakika sürdü. Kazanılan köşe vuruşunda, defansın yerleşim hatasını affetmeyen Abdul Akif topa iyi yükselerek maça eşitliği getirdi. İlk yarı bu sonuçla biteceği düşünülürken 40.dakikada Hakan’ın ceza sahasına girdiği anda düşürülmesini orta hakem dışarıda faul atışı vermesine rağmen ,pozisyona yakın olan ve görüş açısında olan yan hakem ısrarla bayrağını indirmeyerek ve orta hakemi uyararak penaltı olarak kararı değiştirdi. Penaltıyı Tayfun ile gole çeviren Şafak 76,ilk yarıyı önde kaparken maça seyretmeye gelenler müthiş bir ilk yarıya tanıklık etti.


10 kişi kalan rakibi karşısında, ikinci yarıya daha etkili başlayan Güneşli Spor oyunda üstünlüğü ele geçirmesine rağmen ,oyunu kendi sahasında kabullenen ve kontra ataklarla pozisyonlar bulan Şafak 76, 10 kişi kalmasına rağmen müthiş mücadele vererek güçlü rakibi karşısında 3­2 kazanarak kümede kalma adına çok önemli bir galibiyet elde etti.


Bağcılar ilçesinin iki önemli kulübünün böylesine önemli karşılaşmada derbiye yakışır bir şekilde vermiş oldukları mücadele, yer yer saha içerisinde tartışmalar yaşansa da maç sonu centilmence bitmesi iki takım adına da takdir edilecek örnek davranışlar olarak göze çarptı. Federasyon ve hakem gözlemcilerinin de hazır bulunduğu ve kalabalık bir seyirci topluluğunun takip ettiği karşılaşmada maça gelenler tansiyonu yüksek olmasına rağmen zevkli bir karşılaşma seyrettiler.


Karşılaşmanın saha komiseri olan  SEZGİN PİLİÇ ' e yardımlarından dolayı teşekkür ederim.



Haber­Foto Hüseyin YAZICI

Yorumlar