Küçük Çekmece Kulüpler Birliği; “Antrenör, Hakem ve Sporcu İlişkileri” konulu panel düzenledi...


 
Geçtiğimiz hafta içi Küçükçekmece Kulüpler Birliği’nin  “Antrenör, Hakem ve Sporcu İlişkileri” konulu düzenlediği panele konuşmacı olarak gelen eski FİFA kokartlı hakemlerimizden Ertuğrul Dilek ve Muhittin Boşat anlattıkları ile sporcular ile hakemler arasındaki dialog kopukluklarına çözüm gösterdiler.


 
Antrenörlerin gerek hakemlerle gerekse sporcuları ile saha içi ve dışında yaşadıkları konusunda ise TÜFAD  İstanbul şube başkanı Sayın Rıza Çavuşoğlu, deneyimlerini ve kendileri üzerinden çözülen sorunlar ile ilgili bilgileri aktararak Antrenör ve  Sporculara kılavuzluk yaptılar.



Bir diğer konuşmacıda  Futbolda Felsefe ve bunun sahaya ve ilişkilere yansıması konusunda görüşlerini bildiren Doç Dr. Sayın Veysel  Küçük oldu. Veysel Küçük yurtdışında ki ve ülkemizdeki başarılı antrenörlerin felsefelerine çözümlemeler getirerek, daha önce hazırladığı sunumlar üzerinden bilgi aktarımları yaptı.


Sporcu ve Antrenörlerin yoğun olarak katılımlarının gözlendiği panelin son bölümünde, karşılıklı olarak soru ve cevap yöntemi ile söyleşi son buldu. Bu bölümde sporcu ve antrenörler hakemlere sordukları sorularla yaşadıkları sorunların çözümlerini aramaya çalıştılar.



Panelin organizasyonunu yapan Küçükçekmece Kulüpler Birliği Başkanı Sayın Seymen Gençtürk  panel sonrasında yaptığı açıklama da“ Bu ve benzeri seminerleri daha sıklıkla gerçekleştireceğiz. Gördüğünüz gibi futbolcularımız ve antrenörlerimiz saha içinde çözemedikleri sorunları burada dile getirerek aydınlanmaya çalıştılar. Hatta kendi hatalarını da görerek, ani verilen tepkilerin daha sonra onlara nasıl gereksiz cezalar olarak döndüğünü daha iyi anladılar. Hayatta sorunların çözümü ve bilgilenme için diyalog çok önemli, bu futbolda da böyle, biz futbolun tüm bileşenlerini bir araya getirerek aralarında ki kopukluğu gideriyor ve geleceğe aday hakem, antrenör ve futbolcuların yollarına ışık tutuyoruz. Bu çalışmaların meyvelerini gördükçe bizimde heyecanımız artıyor . Bu çalışmalarımıza devam edeceğiz. Sizin de göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.” Dedi.

Panelin sonunda katılımlarından dolayı panelistlere birer plaket takdim edildi.























 

 

Yorumlar