Konyalı Pedallar Sezonu Zirvede Tamamladıl​ar...


Konyalı Pedallar Sezonu Zirvede Tamamladıl​ar...
Bisiklet Federasyonu Sezon Sonu Yarışları Alanya'da Tamamlandı.
Türkiye Bisiklet Federasyonu faaliyet takviminde yer alan ve sezonun son yarışı olan 'Kap Alanya Sezon Sonu Yol Yarışları' 25-27 Ekim 2013 tarihlerinde Alanya'da yapıldı. Çeşitli illerden 350 sporcunun mücadele ettiği yarışlara Konya'dan ise Konya Gençlik Spor, Konya Selçuklu Belediye Spor, Torku Şeker Spor, Konya İl Özel İdare Spor Kulübü ve Çatalhüyük Çumra Belediye Spor kulüplerinden 50 sporcu katıldı. Geçmiş yarışlarda olduğu gibi sezonun son yarışına da iddialı başlayan Konyalı sporcular aldıkları başarılı sonuçlarla kürsüde adından sıkça bahsettirdi. 





Büyük erkekler ferdi yarışlarında Torku Şeker Spor kulübünün sporcusu Ahmet Örken 114 kilometrelik mesafeyi 02:42:57'lik dereceyle tamamlayarak beş saniyelik farkla ikinci oldu. Kriteryumda ise 50 kilometrelik parkuru 01:09:07 zamanda tamamlayarak birinci olma başarısını gösterdi. Büyük bayanlar ferdi klasmanda ise Konya Gençlik Spor kulübümüzün sporcusu Cansu Alkan 44 kilometrelik mesafeyi 01:09:27 zamanda tamamlayarak birincinin üç saniye gerisinde dördüncü olma başarısı gösterdi. Büyük bayanlar kriteryum yarışlarında ise 16,80 kilometrelik parkuru Konya Gençlik Spor Kulübünden Nazmiye Ünlü 00:28:50 zamanla tamamlayarak üçüncü, yine aynı kulüpten Aliye Büyükergün ise aynı zamanda tamamlayarak dördüncü olma başarısı gösterdi. Genç erkek ferdi yarışlarında ise Konyalı sporcularımız ilk iki sırayı paylaştı 74 kilometrelik parkuru Konya İl Özel İdare Spor Kulübünden Vedat Koç 01:43:39 zamanda bitirirken aynı zamanı Torku Şeker Spor Kulübünden Enes Talha Ay'la paylaştı ve Ay'da ikinci olma başarısı gösterdi. Genç erkek kriteryum yarışlarında ise 39,20 kilometrelik parkuru Torku Şeker Kulübünden Enes Talha Ay 00:58:34'lük derecesiyle tamamlayarak birinci oldu. Aynı yarışta Konya İl Özel İdare Spor Kulübü sporcusu Sedat Koç ise 00:59:30'lük derecesiyle üçüncü oldu. Yıldız Erkek A klasman yarışları ise 44 kilometrelik parkurdan oluştu ve sporcularımız aldıkları başarılı sonuçlara bu klasmanda da devam etti.


Konya Selçuklu Belediye Spor Kulübünün sporcuları Emre Torun 01:02:57 lik derecesiyle birinci olurken yine aynı dereceyle tamamlayan takım arkadaşı Süleyman Koç ise üçüncü olma başarısı gösterdi. Yıldız erkek kriteryum yarışları ise 30,80 kilometrelik parkurdan oluştu Konya Selçuklu Belediye Spor Kulübünden Emre Torun 00:45:00 lik dereceyle bu yarışta birinci olurken yine aynı zamanda tamamlayan Torku Şeker Spor Kulübü sporcusu Celalettin Kal ikinci olma başarısı gösterdi. Son olarak Yıldız Erkek B klasmanı yarışlarında ise 44 kilometrelik mesafeyi 01:08:18'lik dereceyle tamamlayan Konya Gençlik Spor Kulübü sporcusu Muhammet Ali Uğuz üçüncü olma başarısı gösterdi.


 
Sezonun son yarışının ardından alınan başarılı sonuçlar neticesinde Büyük Erkeklerde Torku Şeker Spor Türkiye ikincisi,  Büyük Bayanlarda Konya Gençlik Spor Türkiye birincisi, Genç Erkeklerde Konya İl Özel İdare Spor Kulübü Türkiye ikincisi, Torku Şeker Spor Türkiye üçüncüsü, Yıldız Erkek A Klasmanda Torku Şeker Spor Türkiye birincisi, Konya Selçuklu Belediye Spor Kulübü Türkiye  ikincisi ve son olarak Yıldız Erkek B Klasmanda ise Konya Selçuklu Belediye Spor Kulübü Türkiye birincisi, Torku Şeker Spor ise Türkiye ikincisi olma başarısı gösterdi. 





 
 



 

Yorumlar