Feriköy Spor Doludizgin Geliyor...


Feriköy Spor Doludizgin Geliyor...
İstanbul'un köklü takımlarından Feriköy Spor, sadece A takım düzeyinde değil alt yapılarda da önemli bir ivme kazandı. Şaban Acar'ın Teknik Direktörlüğünü yaptığı alt yapılarda şu anda ligde bulunan U17 ve U15 takımları gruplarında yenilgisiz bir şekilde yollarına devam ediyorlar.
Teknik Sorumlu Şaban Acar, sporda başarının önemli olduğunu ancak çocukların kişisel gelişiminin sportif başarıdan da önemli olduğunun altını çizerek şunları söyledi.


"Dört senedir Feriköy alt yapısı ile ilgileniyoruz. Bu zaman zarfında da her sene üzerine koyarak bu günlere geldik. Burada oyuncuların, kişilik gelişiminin, sosyal gelişiminin dışında birde A takımımıza yetenekli sporcuları kazandırıp, hem A takımımıza hem de Türk futbolu bu futbolcularımızdan faydalanmasını istiyoruz. Birinci amacımız o, burada altyapıda çok güzel bir aile ortamımız var. Yetenekli sporcularımızda var. Bilimsel çalışmaların neticesinde de güzel sonuçlar alarak her geçen gün üzerine koyarak ilerliyoruz. Geçtiğimiz sezon 4 grupta şampiyon olduk, 2 grupta da Türkiye şampiyonasına gittik. Bu senede hedefimiz öncelikle çocukların doğru şekilde gelişimi, zaten bu gelişim sağlandı mı başarı geliyor. 6 grupta liglere katılıyoruz bu sene, 6 grupta da en iyi olmayı amaçlıyoruz. En iyi olabilmekte şampiyon olmak. Ondan sonra kulübümüzü İstanbul şampiyonasında, Türkiye şampiyonasında temsil etmek istiyoruz. O potansiyelimiz var. Zaten geleceğin A takımını da şu an oluşturmuş durumdayız. Bir, iki sene içinde, geleceğin A takımını da herkes görecek zaten. Bu sene 5 oyuncumuz A takıma ilk adımlarını attılar. Arkasında da bir sporcu ordusu var. onlarda geliyor. Bir kaç sene sonra Feriköy Spor kendi alt yapıdan yetişen yetenekli oyuncularla A takım bazında da sahadaki yerini alacaktır. Yönetimimizin de bu projeye destek olması bizim en güçlü moral ve motivasyon kaynağımız. Yönetim kurulumuz bize bu talimatı verdi ve kendi öz kaynakları ile liglerde yer almak istediğinin mesajını ve talimatını verdi. Bir kaç sene sonra A takımının da % 80 Feriköy'lü sporculardan oluştuğunu hep birlikte göreceğiz." dedi.

Yorumlar