Somaspor Gümbür Gümbür...

 
Somaspor Gümbür Gümbür...
BAL Bölgesel Amatör  liginin 2. haftasında Soma spor sahasında Kütahya Özel İdare Köy Hizmetlerini ağırladı. Geçen hafta Salihli Belediye spor karşısında sayısız gol fırsatlarından yararlanamayan Soma spor için bu karşılaşma, seyircisine güzel futbol, bol golle 3 puan hediye etmek ve geçen haftayı telafi arzusundaydı.
Nitekim de müthiş seyirci desteğini arkasına alan Soma spor, ilk yarı boyunca rakibini sürklase ederek adeta ”bu maçın galibi benim” sinerjisini veriyordu.
Hücüm hattında Metin,Ahmet,Gökay ve Selçuk kombinasyonların dan yaratılan pozisyonlar, Soma’lı futbolseverleri hop oturtup hop kaldırıyodu.  Yine böyle varyasyonlu atakta ceza sahası içinde topu önünde bulan Mehmet Kaya, dakikalar önce geliyorum diye bağıran golü atarak Soma spor’un Bölgesel Amatör  ligindeki ilk golünü kaydetmiş oluyordu…
Ardından kaptan Metin Telle’nin kafayla attığı golle farkı ikiye çıkaran Soma spor, soyunma odasına bu skorla giderken seyircinin ”şampiyon Soma ,en büyük Soma” tezahüratları Soma semalarından Sarıkaya’nın eteklerinden adeta yankılanıyordu…
ikinci yarıda Soma spor, tempoyu biraz daha düşürerek 2-0′ın da getirdiği özgüven ve rahatlıkla oyunun kontrolünü elinde tuttu..
Zaman zaman Kütahya temsilcisinin geliştirmeye çalıştığı ataklar Soma defansının yerinde hamleleri ile eridi gitti.
Geçen haftanın yedeği Basserio yaptığı müdahalelerle ve oyuna yaptığı pozitif katkıyla tam bir maestro gibi takımı yönetti..
Keza geriden Cüneyt’in defansın arkasına attığı uzun ve isabetli paslar dikkat çekti.
Sonuç olarak; Soma spor takım olarak iyi oynayıp bol pozisyon üreterek hak ettiği galibiyeti alıp hanesine 3 puanı yazdırdı, gelecek haftalara umut aşıladı..
KÖŞE:Ramazan ÇAPAR

Yorumlar