İFA Spor Zirveye Yürüyor...





İFA Spor Zirveye Yürüyor...
İstanbul Süper Amatör 3.grup’ta mücadele eden İFA Spor kulübü ligin 5.karşılaşmasında deplasmanda Damlaspor karşısında son dakikada gelen gol ile önemli 3 puan alarak grubunda zirve yarışındaki yerini aldı.


29 Eylül Pazar günü Zeytinburnu Hasan Doğan stadında rakibi Damlaspor’un karşısına çıkan İFA Spor maç boyunca gösterdiği üstün performansı ile göz doldururken taraftar grubu devriye’ninde gücünü arkasına alarak zorlu maçtan 3 puan ile ayrıldı.

Maçın başlama düdüğü ile etkili futbolu ve kazanma hırsı ile göz dolduran İFA Spor henüz dk 5’i gösterirken köşe vuruşunda topa yükselen kaptan Okay’ın kafa gölü ile 1-0 öne geçti.

Etkili atakların ve yoğun baskının devam ettiği maçta 17.dk’da defansta verilen açıktan yararlanan Damlaspor oyuncusu Kaan Göçer ceza sahası dışından yaptığı vuruş ile skora eşitlik getirdi.

Maçın ilerleyen bölümlerinde hızlıca toparlanan İFA Spor rakibi kendi sahasına hapsederek gol yolları aramaya devam ederken, 40.Dk’da Damlaspor oyuncusu Mert Gülsün’ün İFA Spor oyuncusuna bulunduğu sert müdahele sonucunda ikinci sarı karttan saha dişarısına çıkartılerken İFA Spor taraftarları yapılan faul pozisyonuna uzun süre tepki gösterdi.

Maçın ilerleyen bölümlerinde gol sesi çıkmayınca ilk yarı 1-1 eşitlik ile sonuçlandı.

İkinci yarının başlaması ile ilk yarıdaki oyun üstünlüğünü devam ettiren İFA Spor etkili ataklardan uzun süre gol bulamayarak öne geçemedi.Devriye taraftar grubunun çoşkulu tezahüratları ile oyuna daha fazla yüklenen İFA Spor uzatmalarda (90+3)’de Özer Vatansever’in ceza sahası içerisinden attığı gol ile öne geçerek maçı 2-1 kazanırken golün sevinci tribünlerde görülmeye değer bir sevinç sergiledi.

Maçın hemen ardından açıklamada bulunan takım antrönörü Oğuz Karakaya alınan 3.puanın önemine vurgu yaparken,bu önemli galibiyeti tüm İFA Spor camiasına armağan ettiğini bu sene tek amaçlarının B.A.L ligine çıkmak olduğunu söyledi.

İFA Spor’un bu Çarşamba kendi evinde oynayacağı önemli maça taraftarlardan yoğun ilgi bekleniyor.

Maçın hakemliğini Ozan Bileyci - Barkın güdü ve Abullah Kara yaparken saha komserliğini Alim Demiryürek üstlendi.

Haber - Foto : M.Ali Baydemir

Yorumlar