Amatör Spor Haftası Start Aldı.


Düzenli fiziksel aktivite alışkanlığına özendirilmesi amacı ile 30 Eylül 06 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası yapılan yürüyüşle başladı.

Atatürk Stadyumu içerisinde başlayarak Kültürpark'a kadar süren yürüyüşe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Remzi Ay, Şube Müdürleri, Kulüp Yöneticileri, Antrenörler ve sporcular katıldı.


Kültürpark alanında saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra bir konuşma yapan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Remzi Ay; 'Spor kültürünün yediden yetmişe yerleşmesi amacıyla bir çok etkinlikler düzenlemeye devam ediyoruz bunlardan biriside bundan sonra sürekli kutlanacak olan Amatör Spor Haftası olacaktır antrenörlerimizin destekleri ile her branşa lisanslı sporcular kazandırırsak ilerisi için iyi sporcular yetiştirebiliriz bu amaçla katılım sağlayan herkese sonsuz teşekkür ediyorum' dedi. 

Daha sonra konuşan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz; 'Ülkelerin en etkili tanıtım aracı olan spor Ülkemizde de trend halindedir. Sporun en temel faktörü olan amatör ruhun özüne vurgu yapmak halkımızın spor bilincini geliştirmek yeni bireyleri spora kazandırmak amacı ile Gençlik Spor Bakanlığımız ve Spor Genel Müdürlüğümüz tarafından bu yıl ilk defa 30 Eylül 06 Ekim tarihleri arasında kutlanacak olan Amatör Spor Haftası şehrimizde de sportif ve sosyal etkinliklerle dolu dolu kutlanacaktır. Etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir. Bu vesile ile yürüyüşle startını verdiğimiz Amatör Spor Haftasını kutluyor ve emeği geçen herkese teşekkür ederim' şeklinde konuştu.

Gençlik Merkezi Halk Oyunları  ve Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibi gösteriler yaptı.
Gençlik Merkezlerinde eğitim alan genç müzisyenler ise mini bir müzik dinletisi yaptı. Daha sonra sahne alan genç Wushu'cu ve Taekwondocular  hünerlerini sergiledi. Sportif ve sosyal etkinliklerin dolu dolu geçeceği bu haftada açılışa katılan gençler Kültürpark alanında halat çekme, sandalye kapmaca ve top sektirme yarışmalarına katılarak gönüllerince eğlendi.

Etkinlikler bugün 16:00'da Yazır Spor Salonunda yapılacak olan hentbol müsabakası ile başlayarak hafta boyunca devam edecek.





Yorumlar