Üç Altın, Üç Ülke



Üç Altın, Üç Ülke
Judo Dünya Şampiyonası’nın beşinci gününde 70, 78 ve 90 kiloda şampiyonlar belirlendi. 70 kiloda altın madalya Kolombiyalı Yuri Alvear’a gitti. Londra Olimpiyatı üçüncüsü Alvear finalde Avrupa üçüncüsü Alman Laura Vargas-Koch’u yendi. Güney Koreli Kim Seongyeon bronz madalya kazanırken, diğer üçüncülük Kim Polling’e gitti. Bu yıl Avrupa ve World Masters şampiyonu olan Polling, bu sene katıldığı altıncı organizasyonda ilk kez yenildi.



78 kiloda ise altın madalya Kyong Sol’un oldu. Kuzey Koreli Sol, finalde olimpiyat beşincisi, Avrupa üçüncüsü Hollandalı Marhinde Verkerk’i yendi. Bronz madalyalar ev sahibi Brezilyalı Marya Aguiar ile Fransız Audrey Tcheumeo’ya gitti.



90 kiloda ise kürsünün en üst basamağına Kübalı Asley Gonzalez çıktı. Olimpiyat ikincisi, Masters üçüncüsü Gonzalez, finalde Avrupa ikincisi, Masters üçüncüsü Gürcü Varlam Liparteliani’yi yendi. 2010 ve 2011’in dünya şampiyonu, 2004 olimpiyat şampiyonu, 2012 olimpiyat üçüncüsü Yunan Ilias Iliadis bu defa bronz madalya kazandı. Avrupa Şampiyonu Rus Kirill Denisov ise 2010’da olduğu gibi yine dünya üçüncülüğünü aldı.














Yorumlar