Japonya'dan Üçleme, Brezilya'dan Siftah


Japonya'dan Üçleme, Brezilya'dan Siftah...
Judo Dünya Şampiyonası’nın üçüncü gününde 57 ve 73 kiloda şampiyonlar belirlendi. Üçüncü müsabaka gününde 73 kiloda Hasan Vanlıoğlu mindere çıktı.


İlk turu bay geçen Hasan, ikinci turda Amerikalı Nicholas Delpopolo ile karşılaştı. Bu sezon sırasıyla Avrupa Şampiyonası’nda yedincilik alan, Panamerikan Şampiyonası’nda altın madalya kazanan, Bakü Grand Slam’inde beşinci, Moskova Grand Slam’inde yedinci olan Delpopolo, Hasan ile daha önce iki kez karşılaşmış, bir galibiyet almıştı. Üçüncü buluşmada maçta iki dakika geride kalırken, iki taraf da iki shido aldı. Bitime 2 dakika 22 saniye Hasan’ı ipponlayan Delpopolo tur atlayan taraf oldu.

Şampiyonanın üçüncü gününde Japonya altın madalyalarını üçledi. Erkeklerde 60 ve 66 kiloda zirveye çıkan Japonya, 73 kiloda da ilk sırayı kimseye kaptırmadı. 2011 Gençler Dünya Şampiyonu Shohei Ono, finalde Ugo Legrand’ı yendi. Final yolunda beş maçını da ippon ile kazanan Ono, Londra Olimpiyatı üçüncüsü Fransız Legrand’ı da ipponladı. Bronz madalyalar Hollandalı Dex Elmont ile Belçikalı Dirk Van Tichelt’in oldu.

 Üçüncü müsabaka gününde ev sahibi Brezilya da ilk altın madalyasına kavuştu. 57 kiloda Rafaela Silva, finalde Amerikalı Marti Malloy’u yendi. 2011’de dünya ikincisi olan Silva’nın zaferiyle Brezilya, gümüş ve bronzun yanına altın madalyayı da ekledi. Sloven Vlora Bedeti ve Alman Miryam Roper bronz madalya kazandı. Böylece kadınlarda üç sıklette de altın madalya farklı ülkeye gitmiş oldu.






















Yorumlar