İki milyon amatör sporcuya sağlık güvencesi...


İki milyon amatör sporcuya sağlık güvencesi

Türkiye’de sayıları 2 milyonu aşan amatör sporcuya sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanma imkanı getirildi.

Türkiye’de 2 milyon 8 bin 413 amatör sporcunun sağlık hizmetlerinden ücretsiz yararlanmasını sağlayacak protokol, Gençlik ve Spor Bakanı  Suat Kılıç ile Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu arasında imzalandı.
Sağlık Bakanlığı’nda gerçekleştirilen törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, bugün spor camiasında bir hayli ses getirecek, özellikle amatör sporcuları yakından ilgilendiren bir imza merasimini gerçekleştirdiklerini söyledi.
”Türk sporu adına, özellikle amatör spor hayatı adına, tarihi bir imza attık” diyen Kılıç, şöyle devam etti:
”Bu protokol uygulamaya geçtiğinde ortaya çıkacak neticeler buradaki imzayı uzun süre hafızalarda tutacaktır. 2 milyona aşkın faal amatör sporcumuz, atılan bu imzalar sayesinde ve normal kamu sağlık sisteminin dışına çıkmaksızın sağlık hizmetlerinden istifade etmeye devam edecekler. Bu imzalar hem kendileri açısında hem onların spor ve sağlık yaşamlarını düşünen aileleri açısında devrim niteliğinde bir hamle olmuş oldu. Aynı zamanda uzun süreli spor hayatlarına devam etme arzuları üzerinde de ciddi bir tesir meydana getirecektir.”
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise 2 milyon amatör sporcunun sağlık güvencesine kavuşmasının spora olan ilgiyi artıracağına inandığını belirterek, şunları kaydetti:
”Her bir yaşta 1 milyon gencimiz var. Amatör sporcular dediğimiz zaman en azından 10 milyonluk bir genç kitlemiz var. Bunun yarısını en azından amatör sporların içinde görmek, ülkemizin geleceği adına, sağlıklı nesiller adına önemli.”
Törende, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü verilerine göre Türkiye’de 3 milyon 907 bin 285 sporcunun bulunduğu, bu sporculardan 2 milyon 8 bin 413′ünün aktif olarak spor yaşamını sürdürdüğü bilgisi verildi.

Yorumlar